23948sdkhjf

Pendelbåt döptes i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

4 juni döptes Blidösundsbolagets senaste passagerarbåt till Lux av artisten Caroline af Ugglas – båten ska trafikera linjen mellan Tappström på Ekerö till Klara Mälarstrand i centrala Stockholm.

Niklas Oscarsson, affärschef på Blidösundsbolaget fick välkomna alla gäster och att Gustav Hemming, skärgårdsregionråd på Region Stockholm och Adam Reuterskiöld, Kommunstyrelsens ordförande på Ekerö kommun blev doptalare. Artisten Caroline Af Ugglas blev gudmor för fartyget ”Lux”.

Bättre komfort för resenärer och minskad miljöpåverkan ska det bli närTransdevs dotterbolag Blidösundsbolagets nya fartyg Lux sätts i trafik i Mälaren. Tisdag 4 juni hölls en traditionsenlig dopceremoni för särskilt inbjudna, då på Skottskajen men därefter ska fartyget slussa in till Mälaren och stå redo vid trafikstarten 7 juni.

Fartyget är specialbyggt för Blidösundsbolaget och kan användas för trafik i såväl skärgården som Mälaren. Lux är 24,1 meter lång och 6 meter bred och kommer kunna ta emot upp till 190 passagerare och ha plats för 30 cyklar. Fartyget kommer också vara fullt anpassat efter Trafikförvaltningens tillgänglighetskrav och ha alla väsentliga funktioner såsom ett enklare café, toalett anpassad för rullstol, wifi och soldäck – allt för att erbjuda en hög komfort för resenärerna.

Lux är utrustad med Scania DI13 motor med SCR-avgasreningssystem som har Tier III-certifikat, vilket ger en lägre energiförbrukning och miljöpåverkan. Lux kommer att gå i pendelbåtstrafik mellan Tappström på Ekerö och Klara Mälarstrand med start 7 juni.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125