23948sdkhjf

Vill borra åt Stockholms tunnelbana

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Den kinesiska tunnelborraren CRTG har etablerat sig i Sverige och visade upp sig på UITP i Stockholm 9-12 juni - siktet är att få uppdrag när tunnelbanan i Stockholm ska byggas ut.

CRTG, China Reilway Tunnel Group Overseas, eller Kinesiska Järnvägstunnelgruppen fritt översatt till svenska har sedan en tid ett kontor på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. 

Företaget är specialister på att borra tunnlar för järnväg och tunnelbanor med många stora och komplicerade projekt bakom sig. Bland annat har de utvecklat en helt unik rektangulär tunnelborr som användes för ett mycket avancerat tunnelbanebygge i mikrostaten Singapore.

– Singapore är trångt, även under jord. För att kunna genomföra proejkt får det inte bli störningar på ytan i form av omfattande vägavstäningar, det går inte, lika så gäller det att kunna borra trots att det finna mängder av ledningar och rör som redan ligger nere i marken, säger Liu Chen, general manager, CRTG, Peking.

Nu har siktet varit att få uppdrag för Stockholms kommande utbyggnad av tunnelbanan. Den största på decennier och numera ska hela tunnelbanan vara - en tunnelbana och befinna sig under jord. 

– Vårt företag har kunskaper om alla slags berggrunder, vi kan erbjuda bra lösningar och bygga utan att störa samt i en takt som blir ekonomiskt hållbar, säger Cecilia Malmstan, commercial manager för CRTG, Stockholm.

Mer om CRTG kommer att publiceras på rt-forum och i Trafikforum nr 5.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.375