23948sdkhjf

Kroatien fortsatt populärt

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

Populariteten för resmålet och antalet sökningar på Kroatien har ökat med 27 procent under 2019. Dubrovnik och Split står för den största ökningen i kategorin städer. 

Kroatien är den destination som ökat mest i popularitetsrankingen och i antal sökningar på TripAdvisor under 2019. Två kroatiska städer ligger dessutom i topp sett till popularitet i kategorin städer.  Dubrovnik är de mest populära storstaden och hamnar på första plats med en ökning på 46 procent. Split ligger på andra plats, med en ökning på 41 procent. Båda städerna står för den största ökningen i antalet sökningar på TripAdvisor hittills i år.  

– Att Kroatien är det resmål som ökar mest i popularitet är en fantastisk indikator för den kroatiska turismen. Under april månad sökte mer än 280 miljoner resenärer världen över information via TripAdvisor, vilket är en imponerande siffra, säger Vedran Sušić, direktör för det Kroatiska Turistrådet i Norden.

Split är dessutom det 10:e mest bokade weekendresmålet bland svenskar i sommar enligt Tickets senaste bokningsstatistik, vilket visar att TripAdvisors sökningar även ger synbara bokningar.

 På andra plats i popularitetsrankingen hamnar Slovenien med en ökning på 22 procent.  Montenegro hade en ökning på 18 procent, Grekland ökade med 12 procent och Cypern med 11 procent. I kategorin städer hamnade Salou i Spanien på tredje plats, efter Dubrovnik och Split, med en ökning på 29 procent.  Ayia Napa på Cypern och Marmaris i Turkiet ökade med 31 respektive 29 procent. 

Reseplattformen TripAdvisor är tillgänglig på 49 marknader och på 28 olika språk. På plattformen finns över 750 miljoner omdömen och åsikter om över 8 miljoner boenden, restauranger, upplevelser, flygbolag och kryssningar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11