23948sdkhjf

Kroatien fortsatt populärt

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

Populariteten för resmålet och antalet sökningar på Kroatien har ökat med 27 procent under 2019. Dubrovnik och Split står för den största ökningen i kategorin städer. 

Kroatien är den destination som ökat mest i popularitetsrankingen och i antal sökningar på TripAdvisor under 2019. Två kroatiska städer ligger dessutom i topp sett till popularitet i kategorin städer.  Dubrovnik är de mest populära storstaden och hamnar på första plats med en ökning på 46 procent. Split ligger på andra plats, med en ökning på 41 procent. Båda städerna står för den största ökningen i antalet sökningar på TripAdvisor hittills i år.  

– Att Kroatien är det resmål som ökar mest i popularitet är en fantastisk indikator för den kroatiska turismen. Under april månad sökte mer än 280 miljoner resenärer världen över information via TripAdvisor, vilket är en imponerande siffra, säger Vedran Sušić, direktör för det Kroatiska Turistrådet i Norden.

Split är dessutom det 10:e mest bokade weekendresmålet bland svenskar i sommar enligt Tickets senaste bokningsstatistik, vilket visar att TripAdvisors sökningar även ger synbara bokningar.

 På andra plats i popularitetsrankingen hamnar Slovenien med en ökning på 22 procent.  Montenegro hade en ökning på 18 procent, Grekland ökade med 12 procent och Cypern med 11 procent. I kategorin städer hamnade Salou i Spanien på tredje plats, efter Dubrovnik och Split, med en ökning på 29 procent.  Ayia Napa på Cypern och Marmaris i Turkiet ökade med 31 respektive 29 procent. 

Reseplattformen TripAdvisor är tillgänglig på 49 marknader och på 28 olika språk. På plattformen finns över 750 miljoner omdömen och åsikter om över 8 miljoner boenden, restauranger, upplevelser, flygbolag och kryssningar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Nyhetsbrev

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Arkiv

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Bussen bättre än tåget

Plus 5 procent för Viking

Svenskarnas intresse för att resa inom Östersjöregionen ökar – Viking Lines statistik visar att sommarbokningarna ökat med 5 procent jämfört med sommaren 2018.

Resebyråer sågar flygbranschen

Plus

Bussresa i udda öldistrikt

Under lång tid fanns kommunbryggerier där de lokala krögarna bryggde sitt eget speciella öl i delar av Centraleuropa – i dag finns få sådana kvar men de är väl värda ett besök för den dryckesintresserade bussresenären.

Plus

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hemester i Skåne

Utomhusmatlagning på Västkusten

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

1

Scandorama och Ölvemarks ökar

Back för Tallink Grupp

Jikander till Birka

Birka Cruises rekryterar Sabrina Jikander som andre styrman - hon kommer senast från en befattning som voyage operator på Eukor Car Carriers.

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.407