23948sdkhjf

Kroatien fortsatt populärt

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

Populariteten för resmålet och antalet sökningar på Kroatien har ökat med 27 procent under 2019. Dubrovnik och Split står för den största ökningen i kategorin städer. 

Kroatien är den destination som ökat mest i popularitetsrankingen och i antal sökningar på TripAdvisor under 2019. Två kroatiska städer ligger dessutom i topp sett till popularitet i kategorin städer.  Dubrovnik är de mest populära storstaden och hamnar på första plats med en ökning på 46 procent. Split ligger på andra plats, med en ökning på 41 procent. Båda städerna står för den största ökningen i antalet sökningar på TripAdvisor hittills i år.  

– Att Kroatien är det resmål som ökar mest i popularitet är en fantastisk indikator för den kroatiska turismen. Under april månad sökte mer än 280 miljoner resenärer världen över information via TripAdvisor, vilket är en imponerande siffra, säger Vedran Sušić, direktör för det Kroatiska Turistrådet i Norden.

Split är dessutom det 10:e mest bokade weekendresmålet bland svenskar i sommar enligt Tickets senaste bokningsstatistik, vilket visar att TripAdvisors sökningar även ger synbara bokningar.

 På andra plats i popularitetsrankingen hamnar Slovenien med en ökning på 22 procent.  Montenegro hade en ökning på 18 procent, Grekland ökade med 12 procent och Cypern med 11 procent. I kategorin städer hamnade Salou i Spanien på tredje plats, efter Dubrovnik och Split, med en ökning på 29 procent.  Ayia Napa på Cypern och Marmaris i Turkiet ökade med 31 respektive 29 procent. 

Reseplattformen TripAdvisor är tillgänglig på 49 marknader och på 28 olika språk. På plattformen finns över 750 miljoner omdömen och åsikter om över 8 miljoner boenden, restauranger, upplevelser, flygbolag och kryssningar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Rotorsegel för Scandlines

Scandlines installerar rotorsegel på sin hybridfärja Copenhagen – rotorseglet minskar utsläppen ett snäpp till på den aktuella färjan som kombinerar diesel med batteridrift.

Göteborg tävlar i turism

Vy storsatsar på Göteborg–Oslo

Roula till Vector Noridic

Amira Roula blir ny vd för Vector Nordic efter Tomas G Olsson som blir styrelseordförande i bolaget som i våras inledde ett samarbetar med Sveriges Bussföretag.

Hyggligt flyt för Tallink Silja

Swedavia backar

Nyhetsbrev

Fler utländska bussar kör i Norge

Många turister som kommer till Norge åker tunt i turistbussar som kommer från andra länder – norska branschorganisationen NHO Transport ser med stor oro på fenomenet.

Arkiv

Bra juli för Viking Line

Besöksrekord för Kalmar läns museum

Flyget fortsätter backa

Nobina hbtq-prisade

Bussbolaget Nobina Sverige får Unionens hbtq-pris 2019 för att respekt och mångfald inte bara är fint formulerade ord, utan en del av vardagen – priset delades ut 31 juli.

von Seth till SRF

Sjunde Prideparaden för Flygbussarna

Lördag 3 augusti rullar Flygbussarna som så många år tidigare i årets Prideparad i Stockholm – alla är välkomna att ta regnbågsbussarna mellan flygplatsen och folkfesten i Stockholms city.

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Inlandsbanan fick ny styrelse

1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135