23948sdkhjf

Loka Brunn har uppdaterats

4 september inviger Loka Brunn sin nyombyggda Vattensalong – ett modernt spa med inspiration från bygdens tjärnar, näckrosor, skogar och vattenfall.

RES Dryck & Smak

Det trolska bergslagen har lyfts in i Loka Brunns nya spa och inspirationen kommer från vackra Murstensskogen som finns runt knuten. Mia Spendrup, vd och Marie Dahlgren, vice vd tog arkitekten dit och sa: ”så här vill vi ha det”, och så fick det bli. Vattensalongen har utsikt över sjön Norra Loken och har flera nya varma källor, en stor inomhusbassäng, ett nytt gym och det rogivande avslappningsrummet Gläntan.

– Loka Brunn är en fantastisk miljö att vistas i. Vi har tagit oss från en kunglig kurort till ett modernt spa och fortsätter att fokusera på mat, dryck och hälsa. I och med ombyggnaden dubblar vi vår kapacitet vad gäller hur många spagäster vi kan ta emot. Spa handlar om sinnesberöring och det är vad vi arbetar med här varje dag. Därför är alla detaljer så viktiga. Vi arbetar med att skapa framtidens bästa spaupplevelse, säger Loka Brunns vd Mia Spendrup.

Loka Brunn har en lång tradition av behandlingar med vatten, gyttja och tallbarrsolja. Gyttjan som hämtas bakom Loka kyrka ansågs på 1700-talet vara den absolut bästa i Sverige. I signaturbehandlingarna värmer Lokas varma gyttjebädd kroppen och mjukar upp trötta muskler och leder. Ryggmassage efterföljs sedan av bad med Loka Brunns unika tallbarrsolja.

Under lång tid har Loka Brunn skänkt människor livskraft. Hit har människor vallfärdat i århundraden för att mötas, dricka brunn, njuta och koppla av. Sedan 2007 ägs och drivs Loka Brunn av familjen Spendrup och traditionen lever vidare. Än idag är Loka en uppskattad plats för möten, avkoppling och rekreation. Anläggningen är modernt utrustad, men ursprunget och historien är omsorgsfullt bevarad. 

Redan för tusen år sedan kom folk till hälsokällan för att dricka det vatten som sades ge en speciell kraft och hälsa till dem som drack det. Den rena och oförstörda naturen är lika orörd idag som när man först började tappa vatten ur källan. Vattnet filtreras genom sanden och gruset i en cirka 10 000 år gammal isälvslagring innan det når sin destination. Vattnet från Hälsokällan i Bergslagen går numera att njuta var dag. Sedan 1992 tappas vattnet av Spendrups Bryggeri. Innan det tappas på flaska och blir till Loka-vatten tillsätts salter för att uppnå ett balanserat förhållande mellan natrium och kalium. Slutligen kolsyras vattnet lätt.

Loka Brunn har ett eget reningsverk och en pelletspanna med kulvertar för uppvärmning. Allt varmvatten på spa återvinns för uppvärmning av andra enheter. Loka Brunn är sedan tre år ISO-certifierade. 

FAKTA/Loka Brunn AB

Ägs sedan år 2007 av familjen Spendrup och består av Loka Brunn, Grythyttans Gästgivaregård och Måltidens Hus. Människor har vallfärdat till Loka Brunn i århundraden för att dricka brunn, ha inspirerande möten och koppla av. En fantastisk brunnsmiljö från 1720-talet med en egen kyrka. Loka Brunn består av 54 fastigheter, 300 bäddar och ett modernt spa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095