23948sdkhjf

”Välkommen utredning”

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Transportföretagen välkomnar beskedet från regeringen om att se över kontrollen av yrkestrafiken på väg – ett steg mot att ta itu med den osunda konkurrensen inom vägtrafiken, hoppas organisationen.

I en ny rapport utgiven av Transportföretagen konstateras flera brister i tillsynen och kontroller av godstransporter på väg, vilket bland annat leder till en osund konkurrenssituation. Rapporten släpptes i samband med en hearing med infrastrukturminister Tomas Eneroth i förra veckan och ett av förslagen från Transportföretagen var att regeringen skulle se över hur kontrollen av vägtrafiken är organiserad.

Mer om hearingen med Tomas Eneroth finns HÄR!

Transportföretagen välkomnar nu att regeringen lyssnat och tillsätter en utredning som ska ta fram förslag för effektivare kontroller av yrkestrafiken och en samlad organisationsform för kontrollverksamheten. 

Det är mycket välkommet att regeringen tar detta grepp och ser över dagens kontroll av vägtrafiken. Vi behöver stärka förutsättningarna för vägtrafikens regelefterlevnad. En sund konkurrens inom svensk åkerinäring förutsätter en effektiv och väl fungerande tillsyns- och kontrollverksamhet, säger Transportföretagens vd Mattias Dahl. Han fortsätter:

Vi har länge varit bekymrade över det minskade antalet trafikpoliser med tung kompetens. De som finns gör ett bra jobb, men de behöver bli många fler. Samtidigt som antalet trafikpoliser har minskat ökar transportarbetet, inte minst från den utländska konkurrensen.

Läs mer om vad infrastrukturminister Tomas Eneroth berättade om vad utredningen ska göra HÄR!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109