23948sdkhjf

Ingen ersättning till flygstrejksdrabbade

SAS kommer inte att behöva kompensera de flygresenärer som drabbades av flygstrejken i april – det har ARN, Allmänna reklamationsnämnden, beslutat.

Den flygstrejk som drabbade flygbolaget SAS under sju dagar i skarven mellan april och maj i våras ledde till att många enskilda och grupper som skulle resa med flygbolaget blev strandsatta. Antingen kom de inte iväg från Sverige – eller inte tillbaka vid den planerade tiden. Detta upprörde många som fick se sina semesterdrömmar gå i kras. Totalt drabbades bortåt 400 000 passagerare på grund av strejken och enligt EU-reglerna skulle SAS betala en summa på upp till 7 000 kronor för varje drabba. Men så blir det inte nu och säkerligen är många av de drabbade besvikna.

Allmänna reklamationsnämnden är en expertmyndighet som jag har stort förtroende för. SRF:s medlemmar är resebyråer och researrangörer och de följer alltid ARN:s beslut. Jag har full förståelse för att flygstrejken på SAS drabbade många resenärer hårt, men den innebar även en stor påfrestning för SAS. Jag hoppas resenärerna känner sig trygga i att ARN fattat ett rimligt beslut, säger Anna Lennhammer, generalsekreterare i resebranschföreningen SRF.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125