23948sdkhjf

Sjungande bussförare hyllas

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Plötsligt händer det, ett litet barn började skrika i högan sky på buss 160 i Årsta i Stockholm – men bussföraren började sjunga och barnet blev lugnt rapporterar tidningen Mitt i.

Men de som kör den stressiga stadsbusstrafiken har en svår utmaning att klara serviceandan i trafikstockningar och ibland snäst av sura passagerare som missar en anslutning.

Men vissa bussförare sticker ut, så som den bussförare som körde buss 160 i Stockholmsförorten Årsta 6 september. Ett otröstligt spädbarn skrek och grät otröstligt, då började bussföraren sjunga Bä bä vita lam i högtalarna och barnet lugnade genast ner sig.

Händelsen skulle troligen aldrig noterats om det inte vore för detta med sociala medier. Inlägg i en lokal Facebookgrupp hyllar bussföraren som vardagshjälte, många varma känslor framförs där. Det visar sig också att det finns fler bussförare som är kända för sin sångröst runt om i Sverige, just via sociala medier. Alla högt uppskattade av resenärerna.

Och visst är det fint när någon hyllar bussförarna, kanske kan det få fler att söka sig till jobbet och hjälpa människor att resa hållbart i vardagen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125