23948sdkhjf

Rekord i kundnöjdhet

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Fler än nio av tio Transdevs resenärer är nöjda – det visar företagets egen kundnöjdhetsmätning som genomfördes under våren i år.

Så många som 92 procent av alla som reste med någon av Transdevs trafikslag uppger sig vara nöjda med sin resa, det är den högsta siffra som noterats sedan mätningarna startades 2009. I år hittar vi de nöjdaste resenärerna i Göteborg och den största kundnöjdhetsökningen ser vi i Sjuhärad.

Sedan 2009 genomför Transdev regelbundna kundundersökningar för att ta reda på hur resenärerna upplever servicen. Undersökningarna är en viktig del av Transdevs ständiga förbättringsarbete. Under våren 2019 samlades totalt 9 306 enkäter in från företagets olika verksamheter runt om i Sverige. Undersökningen togs fram i samarbete med Origo Group och datainsamlingen genomfördes under tiden 8-21 april 2019

I år ökade kundnöjdheten med två procentenheter och låg på 92 procent. Jämfört med år 2009 har kundnöjdheten förbättrats med hela 12 procentenheter.

I den senaste mätningen hamnade Älvtrafiken i Göteborg i topp igen med en kundnöjdhet på 99 procent, vilket motsvarar en ökning med en procentenhet jämfört med 2018. Förutom Styrsöbolaget hamnade också Flygbussarna i topp. Här kommer topplistan för kundundersökningen våren 2019:

  1. Båt - Älvtrafiken (99 procent, +1 procentenhet jämfört med 2018)

  2. Buss - Flygbussarna Stockholm-Arlanda (98 procent, +2 procentenheter jämfört med 2018)

  3. Buss – Sjuhärad (97 procent, +15,6 procentenheter)

  4. Buss - Flygbussarna Liljeholmen-Arlanda (97 procent, +3,2 procentenheter)

  5. Buss – Flygbussarna Göteborg-Landvetter (96 procent, +2 procentenheter)

  6. Båt – Skärgårdstrafik (95 procent, +3,8 procentenheter)

  7. Buss – Flygbussarna Charter (95 procent, +2,7 procentenheter)

  8. Buss - Flygbussarna Stockholm-Bromma (95 procent, +1,7 procentenheter)

  9. Buss - Flygbussarna Sundbyberg-Arlanda (95 procent, +0,3 procentenhet)

  10. Båt – Blidösundsbolaget (95 procent)

I Sjuhärad har kundnöjdheten ökat med 15 procentenheter jämfört med 2018 och ligger nu på imponerande 97 procent. Detta är den största förbättringen mellan 2018 och 2019 i hela Transdev.

Så många som 95 procent av resenärerna i Sjuhärad tycker att vår personal är trevlig och serviceinriktad och 93 procent uppger att våra medarbetare ger bra information när försening uppstår. Nästan alla, 95 procent, tycker också att förarna kör mjukt och behagligt och 96 procent att fordonen är komfortabla och välstädade.

– Det är mycket hedrande att få ta del av sådana fina siffror. De ger oss ett kvitto på att det arbete som vi tillsammans genomfört på ett konsekvent och strukturerat sätt de senaste månaderna, för att levererar det bästa kundbemötande, verkligen fungerar. Vi följer upp kundsynpunkter systematiskt med våra bussförare och sedan 2017 utbildar vi våra medarbetare i det som kallas för ”Det goda kundmötet”, en unik upplevelsebaserad utbildning i kundbemötande som Transdev har utvecklat i samarbete med Västtrafik. Sedan oktober 2018 tilldelar vi dessutom ett pris som kallas för ”månadens bussförare” för att ge våra bästa medarbetare en utmärkelse, säger Patrik Gustavsson, affärschef i Sjuhärad.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Thorling vd för ISS Sverige

ISS vann Västtrafiks kontroller

Det blir ISS som tar över driften av Västtrafiks biljettkontroll, i alla fall har de vunnit första ronden – det nya avtalet innebär en kraftig utökning av biljettkontrollen

Plus

Gunnar Schön: "Nyfiken på fler företagsköp"

Sommarens skräll i bussbranschen är utan jämförelse att Transdev tar över A Björks AB - Konkurrensverket gav grönt ljus till affären som parterna formellt avslutade den 3 september och enligt vd Gunnar Schön kan det mycket väl bli fler företagsköp framöver.

Inga självkörande bussar i Borås

Ett år till för Samtrans

Arriva Group nära försäljning

Uppgifter i internationell press gör gällande att Deutsche Bahn säljer Arriva Group – prislappen visar ett mångmiljardbelopp.

Nyhetsbrev

Plus

Många utmaningar för Transdev

Gunnar Schön har varit vd för Transdev sedan 2012 och har dessförinnan en lång bakgrund inom kollektivtrafikbranschen. Han kom till Transdev Sverige efter åtta års utlandstjänst i Frankrike, Tyskland och i Östeuropa.

Arkiv

Regnbågsbussar i Skövde

För att ta ställning för alla människors lika värde, mångfald och tolerans flaggar Västtrafik och Nobina stadsbussarna med regnbågsflaggan under Skövde Pridefestival.

MTR till Fossilfritt Sverige

”Satsa mer på elbussar!”

Sveriges Bussföretag gillar att elbusspremien utökas i årets budget – men konstaterar samtidigt att detta inte är tillräckligt i rådande läge.

Budgeten delvis bra enligt Bil Sweden

Budgeten: ”De stora greppen saknas”

Ska transportsektorn nå ökad hållbarhet krävs större krafttag i den svenska budgeten – dessvärre saknas dessa enligt Transportföretagen som synat budgeten i sömmarna. 

Färre dog i augustitrafiken

Flixbus kör klimatstrejkare

Under två dagar kommer klimatstrejker i Greta Thunbergs anda att genomföras i 29 länder – Flixbus kommer att köra alla som vill delta till de platser där klimatstrejkerna ska genomföras.

Fler Coradia till Danmark

Tågresandet fortsätter öka

Tågresandet fortsätter att öka i Sverige, det gäller såväl antalet resor samt den totala sträcka som resenärerna färdats med järnväg - flera faktorer har bidragit till den positiva utvecklingen.

Fem vann upphandling i Skåne

Silbersky vd för SJ Norge

Rekord i kundnöjdhet

Fler än nio av tio Transdevs resenärer är nöjda – det visar företagets egen kundnöjdhetsmätning som genomfördes under våren i år.

Sjungande bussförare hyllas

Hopp om smidigare regelverk

Nytt bakslag för Hybricon

Bauer vann Bussförar-SM 2019

Denny Bauer är svensk mästare i att köra buss – det stod klart sedan Bussförar-SM 2019 avgjordes på eftermiddagen 9 september.

Tuff konkurrens på Bussförar-SM

Konkurrensen i Bussförar-SM var vara hårdare än någonsin - här är det Robert Johansson, Björks Buss som kämpar i tävlingsmomentet katastrofövning.

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Raukas vice vd i SJ

Lindahl till Infranord

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Scania klimatstrejkar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.19