23948sdkhjf

Fem vann upphandling i Skåne

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Skånetrafiken Serviceresor har avslutat en upphandling som ska ge både kunderna och förarna bättre kvalité - fem trafikföretag vann trafiken.

Det gäller bland annat punktlighet, bemötande, arbetsvillkor och hållbarhet, säger Titti Unosdotter, affärsområdeschef för Serviceresor.

Upphandlingen gäller 156 serviceresefordon med planerad start den 1 februari 2020. Totalt kom elva anbud in, varav fem trafikbolag fick tilldelning. Ingen har begärt överprövning av tilldelningen.

De fem bolagen som vann upphandlingen är Kristianstad Taxi & Buss, Taxi Sydväst AB, Taxi Ängelholm AB, Taxicentralen i Kristianstad AB samt Telepass AB.

Vi är glada att vi tagit detta i land. Jag tolkar det som att vi gjort ett grundligt arbete när vi tog fram underlaget. En överprövning är en dyr och dryg process. Det visar också att vi kan sköta det här smidigt för de kommuner som vi har avtal med, säger Titti Unosdotter.

I upphandlingen ställdes en del nya krav.

Det är främst kvalitén som vi vill ska öka för alla parter men främst för våra kunder, men också våra möjligheter att följa upp kvalitén.

Redan idag är punktligheten 94 procent och kundbemötandet 90 procent, nästan alla specialfordon körs med gasdrift och de nya avtalen lyfter också möjligheten att ha insyn och påverka chaufförernas arbetstider och lön för att säkra deras arbetsmiljö.

FAKTA/Serviceresor i Region Skåne

Skånetrafiken har sedan 2008 ansvarat för färdtjänst och sjukresor i större delen av Region Skåne. Serviceresor hanterar cirka 1,5 miljoner resor per år, kör sjukresor i hela Skåne och färdtjänst i 24 av Skånes 33 kommuner. Burlöv tillkommer i februari nästa år.

Serviceresor har egen beställningscentral, trafikledning, handläggning och kundtjänst med totalt 130 medarbetare vilket ger stordriftsfördelar som bidrar till att Skånetrafiken kan vara kostnadseffektiv och bedriva bra och enkla digitala lösningar, vilket påverkar prisbilden positivt för anslutna kommuner samtidigt som man säkrar en hög kvalitet och god service till kund.

Totalt har Serviceresor 377 fordon, specialfordon och personbilar, fördelat på nio olika trafikbolag, så den nu aktuella upphandlingen utgör en betydande del och uppdatering av fordonsflottan.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Thorling vd för ISS Sverige

ISS vann Västtrafiks kontroller

Det blir ISS som tar över driften av Västtrafiks biljettkontroll, i alla fall har de vunnit första ronden – det nya avtalet innebär en kraftig utökning av biljettkontrollen

Plus

Gunnar Schön: "Nyfiken på fler företagsköp"

Sommarens skräll i bussbranschen är utan jämförelse att Transdev tar över A Björks AB - Konkurrensverket gav grönt ljus till affären som parterna formellt avslutade den 3 september och enligt vd Gunnar Schön kan det mycket väl bli fler företagsköp framöver.

Inga självkörande bussar i Borås

Ett år till för Samtrans

Arriva Group nära försäljning

Uppgifter i internationell press gör gällande att Deutsche Bahn säljer Arriva Group – prislappen visar ett mångmiljardbelopp.

Nyhetsbrev

Plus

Många utmaningar för Transdev

Gunnar Schön har varit vd för Transdev sedan 2012 och har dessförinnan en lång bakgrund inom kollektivtrafikbranschen. Han kom till Transdev Sverige efter åtta års utlandstjänst i Frankrike, Tyskland och i Östeuropa.

Arkiv

Regnbågsbussar i Skövde

För att ta ställning för alla människors lika värde, mångfald och tolerans flaggar Västtrafik och Nobina stadsbussarna med regnbågsflaggan under Skövde Pridefestival.

MTR till Fossilfritt Sverige

”Satsa mer på elbussar!”

Sveriges Bussföretag gillar att elbusspremien utökas i årets budget – men konstaterar samtidigt att detta inte är tillräckligt i rådande läge.

Budgeten delvis bra enligt Bil Sweden

Budgeten: ”De stora greppen saknas”

Ska transportsektorn nå ökad hållbarhet krävs större krafttag i den svenska budgeten – dessvärre saknas dessa enligt Transportföretagen som synat budgeten i sömmarna. 

Färre dog i augustitrafiken

Flixbus kör klimatstrejkare

Under två dagar kommer klimatstrejker i Greta Thunbergs anda att genomföras i 29 länder – Flixbus kommer att köra alla som vill delta till de platser där klimatstrejkerna ska genomföras.

Fler Coradia till Danmark

Tågresandet fortsätter öka

Tågresandet fortsätter att öka i Sverige, det gäller såväl antalet resor samt den totala sträcka som resenärerna färdats med järnväg - flera faktorer har bidragit till den positiva utvecklingen.

Fem vann upphandling i Skåne

Silbersky vd för SJ Norge

Rekord i kundnöjdhet

Fler än nio av tio Transdevs resenärer är nöjda – det visar företagets egen kundnöjdhetsmätning som genomfördes under våren i år.

Sjungande bussförare hyllas

Hopp om smidigare regelverk

Nytt bakslag för Hybricon

Bauer vann Bussförar-SM 2019

Denny Bauer är svensk mästare i att köra buss – det stod klart sedan Bussförar-SM 2019 avgjordes på eftermiddagen 9 september.

Tuff konkurrens på Bussförar-SM

Konkurrensen i Bussförar-SM var vara hårdare än någonsin - här är det Robert Johansson, Björks Buss som kämpar i tävlingsmomentet katastrofövning.

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Raukas vice vd i SJ

Lindahl till Infranord

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Scania klimatstrejkar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146