23948sdkhjf

Skolbussar i Mullsjö saboterade

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Hällesta Buss som kör skoltrafiken i Mullsjö kommun i Jönköpings län fick åter igen däcken på sina bussar sönderskurna – och åter igen kom barnen inte till skolan som de skulle.

Den nya skadegörelsen inträffade kvällen/natten till 23 september och innebar att ett stort antal skolbarn inte kunde ta sig till skolan. Det här är andra gången Hällesta Buss drabbades av sabotage i form av sönderskurna däck, i början av september skars 38 däck sönder och sju bussar blev stående obrukbara.

Enligt kommundirektör Lennie Johanssons uppgifter till SVT har de problem med ett stort ungdomsgäng i samhället bestående av framför allt pojkar i 13-17-årsålden med inslag av enstaka yngre vuxna som de misstänker kan ligga bakom illdåden mot bussarna. Varför ungdomsgänget skulle ogilla skolbussarna är dock oklart men om sabotagen fortsätter lär det bli fortsatta problem för barnen i Mullsjö kommun att ta sig till skolan framöver.

Hällesta Buss överväger nu att ha bussarna inhägnade vid depån för att om möjligt hålla dem fria från sabotage, polisen har ännu inga spår efter förövarna.

Hällesta Buss har sitt huvdsäte i Hällesta utanför Finspång i Östergötland och har förutom i hemlänet verksamhet i Närke (södra region Örebro län), region Värmland och i region Jönköping. Skoltrafik bedrivs i kommunerna Norrköping, Finspång, Karlstad, Mullsjö och Kil. Företaget omsatte 68,7 miljoner kronor 2018 och hade då 51 anställda. Röreslseresultatet landade på 19,5 miljoner kronor 2018.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Roslagsbanan tidigareläggs

Ännu ett stort kollektivtrafikprojekt i Storstockholm tidigareläggs – den här gången gäller det Roslagsbanans förlängning till T-Centralen.

Ny generation från Scania

17 oktober presenterade Scania sin nya generation bussar för stads- och förortstrafik - bussarna som visas på Busworld i Bryssel bjuder på flera nyttiga nyheter.

MAN Lion’s Coach årets turistbuss

MAN Lion’s Coach har utsetts till Coach of the Year 2020 - det offentliggjordes på Europas största bussmässa, Busworld, i Bryssel.

Mohlins växer med uppköp

Ingen överprövning för Hybricon

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

19 dog i septembertrafiken

Nyhetsbrev

1

Västtrafik hånar elbilshysterin

De första elektriska spårvagnarna rullade ut på Göteborgs gator i början av 1900-talet – nu gör Västtrafik narr av dagens elbilsreklam.

Arkiv

Resenärerna gillar fossilfritt

Folkets röst tycks har nått fram till maktens korridorer när det gäller drivmedel för bussar – kraven på fossilfritt vid kommunala trafikupphandlingar

Skellfteå buss ökar med ny vd

Det nya kollektivtrafiksystemet i Skellefteå drog på sig en hel del kritik när det infördes – men resandet ökar och företaget har fått en ny tillförordnad vd.

Fritzson lämnar SJ

SJ:s vd Crister Fritzson har sagt upp sig och kommer att lämna SJ under våren 2020 efter åtta år - blir vd för elektronikföretag.

Kamil Koç går ihop med Flixbus

Nu är det klart – den turkiska expressbussgiganten Kamil Koç ansluter sig till Flixbus.

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Fler Pågatåg i tid

I september levererade Pågatågen den högsta samlade punktligheten för i år med 95 procent av tågen i tid – bästa månaden hittills under 2019.

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Flexbuss vann i Jönköping

Två köpare slåss om Arriva Group

Två riskkapitalbolag är kvar i den slutliga budgivningen på Arriva Group som ägaren Deutsche Bahn nu säljer – därmed kan affären vara klar mycket snart.

Västtrafik mot elbusstäten

Nu rullar de första 30 nya helelektriska Volvo-bussarna i Göteborgs stadstrafik – ännu ett steg för att göra Västtrafik störst i landet på elbussar.

Spårvägsbygge tidigareläggs

Spårväg syd i södra Storstockholm tidigareläggs med fyra år – byggstart redan nästa år, det har politikerna beslutat.

Biodrivmedel på IRU-menyn

Biodrivmedel fanns på agendan när IRU bjöd in EU-parlamentariker på middag 1 oktober – branschen förde fram sina förslag i form av en trerätters middagsmeny.

Mobilen kartlägger resevanor

Nytt signalsystem i Wuppertal

En ny version av ett ERTMS-signalsystem från Alstom används vid Wuppertal-banan i Tyskland.

Premiär i Mellanskärgården

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Nya bussmiljönärer!

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.479