23948sdkhjf

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Hällesta Buss som kör skoltrafiken i Mullsjö kommun i Jönköpings län fick åter igen däcken på sina bussar sönderskurna – och åter igen kom barnen inte till skolan som de skulle.

Den nya skadegörelsen inträffade kvällen/natten till 23 september och innebar att ett stort antal skolbarn inte kunde ta sig till skolan. Det här är andra gången Hällesta Buss drabbades av sabotage i form av sönderskurna däck, i början av september skars 38 däck sönder och sju bussar blev stående obrukbara.

Enligt kommundirektör Lennie Johanssons uppgifter till SVT har de problem med ett stort ungdomsgäng i samhället bestående av framför allt pojkar i 13-17-årsålden med inslag av enstaka yngre vuxna som de misstänker kan ligga bakom illdåden mot bussarna. Varför ungdomsgänget skulle ogilla skolbussarna är dock oklart men om sabotagen fortsätter lär det bli fortsatta problem för barnen i Mullsjö kommun att ta sig till skolan framöver.

Hällesta Buss överväger nu att ha bussarna inhägnade vid depån för att om möjligt hålla dem fria från sabotage, polisen har ännu inga spår efter förövarna.

Hällesta Buss har sitt huvdsäte i Hällesta utanför Finspång i Östergötland och har förutom i hemlänet verksamhet i Närke (södra region Örebro län), region Värmland och i region Jönköping. Skoltrafik bedrivs i kommunerna Norrköping, Finspång, Karlstad, Mullsjö och Kil. Företaget omsatte 68,7 miljoner kronor 2018 och hade då 51 anställda. Röreslseresultatet landade på 19,5 miljoner kronor 2018.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.142