23948sdkhjf

Busshjälp till utsatta barn

Vy Bus4You för utsatta barn i Sverige som lever i fattigdom - detta genom att bussbolaget skänker 2 kronor till Giving People för varje bokad resa till och med 20 november.

Pengarna är öronmärkta för att gå till vinterskor och resorna kan resultera i att fler än 300 barn kommer kunna hålla sina fötter varma i vinter. När årets insamling är avslutad kommer Vy Bus4You ha kört in närmare en miljon kronor till Giving People under en period på fyra år.

Det finns en kvarts miljon utsatta barn i Sverige och mörkertalet är stort. Vi samarbetar med hjälporganisationen Giving People som arbetar året runt med att förse behövande barn i Sverige med mat, kläder och en möjlighet till en trygg barndom. Hjälpen är många gånger livsavgörande för att förhindra social utsatthet, säger Anna-Karin Mooren, kommunikationsansvarig på Vy Travel.

Vy Bus4you räknar med att minst 300 barn ska få presentkort till att köpa vinterskor. Men för att få ut presentkort innan kylan skänker Vy Bus4You redan nu 50 000 kronor till Giving People. Resterande summa beror på antalet bokade biljetter. Ju fler resenärer desto mer pengar skänker bussbolaget. Förhoppningarna är att samla in närmare 100 000 kronor under november.

 När årets insamling är avslutad kommer vi och våra resenärer har kört in närmare en miljon kronor till Giving People under en period på fyra år, säger Anna-Karin Mooren.

I samband med att man bokar sin biljett finns det även möjligheten att själv skänka 20 kronor till Giving People. Dessutom arrangerar Vy Bus4You aktiviteter via Facebook och Instagram under samma period där engagemanget generar pengar till Giving People. Pengarna som samlas in går oavkortat till ändamålet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078