23948sdkhjf

Busshjälp till utsatta barn

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Vy Bus4You för utsatta barn i Sverige som lever i fattigdom - detta genom att bussbolaget skänker 2 kronor till Giving People för varje bokad resa till och med 20 november.

Pengarna är öronmärkta för att gå till vinterskor och resorna kan resultera i att fler än 300 barn kommer kunna hålla sina fötter varma i vinter. När årets insamling är avslutad kommer Vy Bus4You ha kört in närmare en miljon kronor till Giving People under en period på fyra år.

Det finns en kvarts miljon utsatta barn i Sverige och mörkertalet är stort. Vi samarbetar med hjälporganisationen Giving People som arbetar året runt med att förse behövande barn i Sverige med mat, kläder och en möjlighet till en trygg barndom. Hjälpen är många gånger livsavgörande för att förhindra social utsatthet, säger Anna-Karin Mooren, kommunikationsansvarig på Vy Travel.

Vy Bus4you räknar med att minst 300 barn ska få presentkort till att köpa vinterskor. Men för att få ut presentkort innan kylan skänker Vy Bus4You redan nu 50 000 kronor till Giving People. Resterande summa beror på antalet bokade biljetter. Ju fler resenärer desto mer pengar skänker bussbolaget. Förhoppningarna är att samla in närmare 100 000 kronor under november.

 När årets insamling är avslutad kommer vi och våra resenärer har kört in närmare en miljon kronor till Giving People under en period på fyra år, säger Anna-Karin Mooren.

I samband med att man bokar sin biljett finns det även möjligheten att själv skänka 20 kronor till Giving People. Dessutom arrangerar Vy Bus4You aktiviteter via Facebook och Instagram under samma period där engagemanget generar pengar till Giving People. Pengarna som samlas in går oavkortat till ändamålet.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Statsägt bolag köper Flygbussarna

Nyhetsbrev

God Jul & Gott Nytt År!

Nu är det dags att önska alla rt-forums läsare, annonsörer och vänner en riktigt trevlig helg - 18 december skickades årets sista nyhetsbrev.

Arkiv

Arriva möblerar om i ledningen

Ännu ett bussbolag uppköpt

Nya Mälartåg i trafik

Örike digitaliserar kollektivtrafiken

Hogia har fått ett nytt spännande uppdrag – nämligen att digitalsera kollektivtrafiken på ett av svenskarnas populäraste resmål.

Kritiker invigde nya biljettautomaterna

Skärpt tillsyn av yrkestrafiken

Turkiskt på Tvärbanan

Stor exportorder för Scania

Tunnelbanan ska bli tryggare

Stockholms tunnelbana har haft problem med våld och otrygghet - nu vill politikerna åstadkomma en förbättring genom en rad nya okonventionella åtgärder.

Skåneflygplats tappar flygbussförbindelse

Ännu en skånsk stad blir elektrisk

De vann i Kristianstad

9 december blev det klart - en ny aktör tar över stadstrafiken i Kristianstad medan en annan förlorar trafiken.

Förarlöst i Linköping

Tunnelbane-vd byter spår

Kris för bussbolag i Roslagen

Striden om Gotland är över

Från Volvo till Yutong

Först i Norden

Förseningar kostar miljarder

Tuff kritik mot skånsk tågupphandling

Ny självkörande busslinje startas

Plus

Fem snabba fågor…

Ticketer köper Fara

Svår bussolycka i Sollentuna

Høven vd i SJ Norge

5

Järnvägsfrämjandet sågar Riksrevisionen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125