23948sdkhjf

Busshjälp till utsatta barn

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Vy Bus4You för utsatta barn i Sverige som lever i fattigdom - detta genom att bussbolaget skänker 2 kronor till Giving People för varje bokad resa till och med 20 november.

Pengarna är öronmärkta för att gå till vinterskor och resorna kan resultera i att fler än 300 barn kommer kunna hålla sina fötter varma i vinter. När årets insamling är avslutad kommer Vy Bus4You ha kört in närmare en miljon kronor till Giving People under en period på fyra år.

Det finns en kvarts miljon utsatta barn i Sverige och mörkertalet är stort. Vi samarbetar med hjälporganisationen Giving People som arbetar året runt med att förse behövande barn i Sverige med mat, kläder och en möjlighet till en trygg barndom. Hjälpen är många gånger livsavgörande för att förhindra social utsatthet, säger Anna-Karin Mooren, kommunikationsansvarig på Vy Travel.

Vy Bus4you räknar med att minst 300 barn ska få presentkort till att köpa vinterskor. Men för att få ut presentkort innan kylan skänker Vy Bus4You redan nu 50 000 kronor till Giving People. Resterande summa beror på antalet bokade biljetter. Ju fler resenärer desto mer pengar skänker bussbolaget. Förhoppningarna är att samla in närmare 100 000 kronor under november.

 När årets insamling är avslutad kommer vi och våra resenärer har kört in närmare en miljon kronor till Giving People under en period på fyra år, säger Anna-Karin Mooren.

I samband med att man bokar sin biljett finns det även möjligheten att själv skänka 20 kronor till Giving People. Dessutom arrangerar Vy Bus4You aktiviteter via Facebook och Instagram under samma period där engagemanget generar pengar till Giving People. Pengarna som samlas in går oavkortat till ändamålet.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussen kör själv i depån

Masexpressen knyts till Flixbus

Sverigepremiär för CapaCity L

Sverigepremiären för marknadens längsta enkelledbuss, CapaCity L, är nu spikad – Transdev har köpt ett gäng bussar till Göteborg där de börjar rulla i slutet av 2020.

Grönlund omvald i IRU

Anna Grönlund blev omvald som vice ordförande för IRU:s passagerarkommitté.

Fredman avancerar

Volvo lanserar ny dubbeldäckare

Nästa år lanserar Volvo Bussar en ny dubbeldäckare något som det ryktats om länge har nu bekräftats – det handlar om en expressbuss med extra stor kapacitet.

Nyhetsbrev

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Arkiv

Dryga böter för Västtrafik

Volvo och Transdev slår elbussrekord

Europas enskilt största elbussaffär är ett faktum. Transdev har beställt 157 helelektriska elbussar till Göteborgs stadstrafik av Volvo Bussar. Affären är i miljardklassen.

Tre bra kvartal för Scania

Scanias nettoomsättning för de nio första månaderna 2019 uppgick till 113,8 miljarder kronor - en ökning med 15 procent jämfört med samma period föregående år.

Fyra år längre och tre miljarder dyrare för Förbifarten

Nu släpper Trafikverket sin nya tidsplan för Förbifart Stockholm.

Scania bantar

Busshjälp till utsatta barn

Tågresandet i Västra Götaland ökar

Rekordaffär mellan Volvo och Transdev

Supersnål buss för skidlandslaget

Scania tar samarbetet med Sveriges längdlandslag till nästa nivå - utöver den tidigare vallalastbilen har landslaget nu även en specialbyggd skidbuss under tävlingssäsong.

Plus

Volvo rycker i Bussligan

Volvo rycker fram flera placeringar i Tunga Bussligan 2019 - men MAN leder fortsatt även om marginalen krymper, det visar Bil Swedens statistik.

Trög oktober för bussarna

Samtrans kvar i Stockholm

Nytt reseavdrag gynnar bussresor

Volvo vann i Skellefteå

Busworld slog rekord

Som tidigare antagits kom årets Busworld i Bryssel att slå alla tiders rekord – nu har arrangörerna räknat samman alla siffror som bekräftar framgången.

MultiQ vann i Danmark

Nya Bussmiljönärer i Västsverige

Projektet Bussmiljönärerna går ut på att erbjuda ett periodkort till invånare på en eller flera områden – så att de lockas till bussen och ställer bilen.

Internet fyller 50

Larsson tar över Skellefteå buss

Kameraupphandling ska göras om

Mohlins växer med uppköp

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.192