23948sdkhjf

Peter Örn på Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikens självklara roll i ett klimatsmart samhälle – det är rubriken på Kollektivtrafikdagen 2020 som kommer att modereras av Peter Örn.

Det är en verklig kollektivtrafikveteran som kommer att leda den stora branschträffen Kollektivtrafikdagen 13 maj i år: Peter Örn har varit ordförande för Samtrafiken och har ett stort intresse för hållbart samhällsbygge sedan lång tid tillbaka.

– Jag åker mycket tåg och kollektivtrafik i min vardag, säger Peter Örn.

– Jag kör allt mer sällan bil. Inne i Stockholms city kör jag nästan aldrig bli numera, vilket dessutom är helt onödigt: kollektivtrafiken är helt fantastisk i Stockholm och det är den även Göteborg och hemma i Blekinge också. Så när jag är i Blekinge hyr jag aldrig bil, jag åker med den utmärkta kollektivtrafiken i länet.

Vad fick dig att tacka ja till att ta hand om Kollektivtrafikdagen 2020?

– Det är en spännande mötesplats för människor som är engagerade i kollektivtrafiken och strävan mot hållbara persontransporter, säger Peter Örn. Jag ser gärna det här i ett större sammanhang som en strävan efter ett hållbart samhälle, mycket aktuellt i dagens klimatdebatt.

Liksom förra året kommer infrastrukturminister Tomas Eneroth att inledningstala på Kollektivtrafikdagen 13 maj. Det blir många spännande och aktuella ämnen som behandlas, bland annat får vi veta hur det gått med utredningen om det nationella biljettsystemet där Gerhard Wennerström är regeringens utredare, till vardags är han Samtrafikens vd.

Ta del av hela programmet HÄR!

Den röda tråden är hållbara persontransporter i en tid när alla talar om hur det ska vara möjligt att bromsa den pågående förändringen av klimatet. En sak som alla kan göra är att åka kollektivt. Hur det ska gå till för att få fler att göra det valet är något som kommer att genomsyra Kollektivtrafikdagen 2020. Vi ses 13 maj!

Mer information om partners och möjlighet att anmäla deltagande FINNS HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094