23948sdkhjf

De fortsätter tåga i Värmland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Upphandlingen av den regionala tågtrafiken i Värmland är klar – 5 februari beslutades att låta norska Vy Tåg få fortsatt förtroende.

Norskägda Vy Tåg, ska även i fortsättningen köra den regionala tågtrafiken åt Region Värmland. Enligt kollektivtrafiknämnden i regionen var deras anbud oslagbart jämfört med konkurrenternas. Detta gläder givetvis den norskägda tågoperatören:

– Vi har trafikerat Värmland sedan 2009, och är både glada och tacksamma över det fortsatta förtroendet, säger Vy Tågs vd, Dag Lokrantz.

Det nya avtalet omfattar nio år, från december 2020 och till december 2029. Avtalet gäller för regional tågtrafik på Fryksdalsbanan (Torsby-Karlstad) och Värmlandsbanan (Charlottenberg-Kristinehamn).

– Avtalet är ett viktigt led i Vy Tågs strategi att behålla trafik och växa på den svenska marknaden, och Värmland ligger oss varmt om hjärtat. Bland annat kör vi kommersiell helgtrafik mellan Karlstad och Oslo, säger Dag Lokrantz.

– Vi står  inför en period av stora infrastrukturförändringar och förbättringar bland annat på Värmlandsbanan.  Det känns nu bra att kunna tilldela tågtrafiken med ett antal förbättringar som också kan påverka våra resenärer positivt, säger Per Sidetun, trafikchef tåg i Region Värmland.

Vy Tåg hette tidigare Tågkompaniet och företaget är helägt av norska Vy Gruppen, tidigare NSB (Norges Statsbaner) som i sin tur ägs av norska staten.

FAKTA/Nya tågavtalet i Värmland

Avtalet omfattar tiden från det att avtalet undertecknats av båda parter till tidtabellsskiftet december 2029, med möjlighet för beställaren att ensidigt förlänga avtalet i ett år till och med tidtabellskiftet i december 2030.

För trafikåtagandet beräknas trafikvolymen till 1 701 000 tidtabellskilometer och 21 052 tidtabellstimmar.

Fordon i avtalet är Regina (X50-flottan) – elektriska motorvagnståg med fem tvåvagnars fordon och tre trevagnars fordon, samt Itino (Y31-flottan) – dieseldrivna motorvagnståg med fem tvåvagnars fordon.

Vy Tåg i Karlstad har i dagsläget 76 personer anställda.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

JOBB I FOKUS

Startsidan just nu

Vann mångmiljonkontrakt för underhåll

"Kalla in turistbussarna"

Säkerställ att busstrafiken fungerar även om fler blir sjuka, tag hjälp av turistbussföretagen – det kräver den socialdemokratiske oppositionspolitikern Jens Sjöström i region Stockholm.

Viktig info om kör- och vilotider

Från och med onsdag nästa vecka slutar de tillfälliga reglerna om kör- och vilotider gälla, meddelar Transportstyrelsen. 

Bussförar-SM 2020 har startat!

Bussförar-SM 2020 har startat – det är nu dags för alla bussförare att anmäla deltagande i uttagningstävlingen, bara då finns chans att nå finalen i september.

Stena lägger ner färjelinje

Norwegian ansöker om rekonstruktion

Nyhetsbrev

Eurowings läggs ner

Arkiv

Spårvägsuppdrag i Helsingfors

Nytt grepp för serviceresor

SL pausar biljettkontrollerna

Tillfälligt logotypbyte

Taxiförbundet: Inför Rut-taxi efter krisen

Svebio kräver långsiktighet

Skyldiga två miljarder!

BusWorld tar upp coronakrisen

BusWorld arrangerar ett webbinarium om bussbranschens globala utmaningar i coronakrisens spår 9 april - Anna Grönlund medverkar som representant för den svenska branschen.

Transportföretagen: ”Bra men otillräckligt”

Trafikplikt för inrikesflyg

Fortsatt förtroende i Täby

Tack, regeringen!

Grell: ”Betala inte tillbaka!”

Researrangörer och resebyråer är nu Svarte-Petter i coronakrisen – Göran Grell, RK Travel Group ger tuffa råd som branschens alla aktörer måste följa för att överleva.

Norwegian störtdyker

Ett år till för biodiesel i sikte

Regeringen har ansökt till EU-kommissionen om fortsatt skattebefrielse även för flytande biodrivmedel såsom HVO och RME.

1

”Kontantstöd till företagen!”

Sandrup tar över Svebio

Bra stöd till danska buss- och taxibolag

Nytt hopp för biogas

Rekord i varsel

Konkurserna skenar

SKR stöder bussföretagen

Samtrans och Best transport inleder samarbete

Malmö-Köpenhamn – en liten ljusning

Ny vd på Furuvik

Stängt hos svenska busstillverkarna

Varslar hela personalen

Hotellen dyker – camping lyfter

Scania skänker 11 500 masker till sjukhus

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11