23948sdkhjf

Här råder redan högtryck

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Göta kanal går mot strömmen i de rådande virustiderna – det råder högtryck för bokningarna inför årets säsong.

Aldrig tidigare har bokningstrycket för kryssningar på Göta kanal varit högre. Hotellen har redan fullbokade helger i sommar och dubbelt så mycket fritidsbåtar har bokat sommarens semester jämfört med i fjol.

– Bokningstrycket på Göta kanal har ökat rejält i år, säger Magnus Hollwin, Marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag, en av få som inte ens nämner coronaviruset.

I stället lyfter han hur bra det går för bokningarna just nu. Strömma som kör flera av de stora kanalbåtarna sätter in extraavgångar på grund av hög efterfrågan.

– Tittar vi på bokningar från Tyskland så är det 80 procent fler bokningar i år. En bidragande orsak till det stora tyska intresset är en dokumentär-film om Göta kanal som sändes i tysk TV förra året. Att glida fram på Sveriges längsta kanal och lägga till vid historiska platser för att sedan inta sin egen middagsplats vid kaptenens bord, är en reseupplevelse utöver det vanliga, säger Peter Henricson, affärsområdeschef på Strömma.

Gästerna är till största delen svenskar som uppskattar god mat och dryck och semester hemma i Sverige. Bland de utländska gästerna är de flest tyskar och besökare från USA och de stannar i regel 2-3 dagar.

– Vissa helger under sommaren är redan fullbokade, och september är redan väldigt bra bokade. Cykelpaket, bubbel och båt är de paketsom sålt bäst så här långt, säger Lotta Karlsson, vd på Svecia Travels som driver Göta Hotell..

I andra änden av Göta kanal noterar Norrqvarn Hotell & konferens att matupplevelser, cykelpaket, kräftfiske och attraktivt boende utmed Göta kanal lockar extra tidigt i år.

– Vi ser redan nu att maj är väldigt bra bokad, det skiljer bara 5% på beläggningen mot i maj 2019, och då har vi ju en bit kvar tills vi är där, säger Malin Johansson, ägare av Norrqvarn Hotell & konferens. De utländska reseföretagen började boka redan i november.

­­­– Trenden att semestra på hemmaplan, flygskam och det faktum att vi satsat över en halv miljard på att förbättra och framtidssäkra Göta kanal de senaste åren bidrar säkert till att Göta kanal ses som ett allt attraktivare semestermål, säger Magnus Hollwin.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stängt hos svenska busstillverkarna

Skansen nära konkurs

Varslar hela personalen

”Stödupphandla – rädda transportsektorn!”

Hotellen dyker – camping lyfter

Scania skänker 11 500 masker till sjukhus

Nyhetsbrev

Kör igång gratistrafik i Stockholm

Arkiv

Ännu färre tåg för SJ

Sågar nya krispaketet

Hybricon blir bussåterförsäljare

Transportföretagen: ”Krispaketet saknar kontantstöd”

Nytt krispaket ska rädda småföretagen

På en presskonferens 25 mars lovade regeringen att nu göra något också för småföretagen – det nya krispaketet är på totalt 40 miljarder kronor.

Skånetrafiken sänkt av coronakrisen

Ny stororder för Alstom

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Dubbdäcken får sitta kvar två veckor längre

Transportstyrelsen har beslutat om ett generellt undantag från reglerna om dubbdäck, för att underlätta för olika branscher i nuläget.

Nytt hopp för familjeföretag

Regeringen svarar på sågning av höghastighetståg

Malmös mest trafikerade bussgata byggs om

Färre spårvagnar i Göteborg

Region räddar sina taxibolag

"Småföretagen lämnas i sticket"

Regeringens stödpaket går till storföretagen - men i andra länder görs stora insatser för att rädda småföretagen, det anser Sten Lindgren, Småföretagarnas Riksförbund.

En riktig sur ölnyhet

Mikrobryggeriet Sankt Eriks har lanserat Rabarber Sur – ett öl som liknar öltypen berliner weisse och verkligen gör skäl för sitt namn.

Snart fattas beslut om Kirunas nya järnvägsstation

1

Stor trängsel i kollektivtrafiken

Storstad stänger alla museer

7 000 varslade räcker inte

Vann Stockholms city och Lidingö

Plus

Fem snabba frågor…

Avtal med Kommunal klart

Bussförarens dag

Han ska samla besöksnäringen

1

Remvig: ”Fullständigt absurt”

SL-resandet rasar

Så många dog i februaritrafiken

Rederierna ställer in

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172