23948sdkhjf

BusWorld tar upp coronakrisen

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

BusWorld arrangerar ett webbinarium om bussbranschens globala utmaningar i coronakrisens spår 9 april - Anna Grönlund medverkar som representant för den svenska branschen.

På torsdag 9 april arrangerar BusWorld ett internationellt webbinarium om bussnäringens utmaningar i spåren av coronakrisen. Webbinariet ges i samarbete med FNs organ för hållbar utveckling i urbana miljöer, UN Habitat. Anna Grönlund representerar Europa genom sin roll som vice ordförande i IRU:s passagerarkommitte.

Webbinariet fokuserar på hur världens bussbransch hanterar effekterna av coronakrisen. Förutom Anna Grönlund medverkar Prasanna  Patwardhan, President of BOC i Indien och Peter Pantuso, President & CEO American Bus Association. Seminariet är koncentrerat till att skildra vilket stöd regeringar och offentliga organ ger bussbranschen i olika länder och världsdelar, vilka utmaningar företagen möter och hur bussföretagen hanterar situationen.

– På Sveriges Bussföretag har vi en god uppfattning om hur våra nordiska grannländer hanterat krisen och vilken påverkan den fått på bussbranschen. Danmark framstår här som ett lysande exempel men även Norges regering har utvecklat stödinsatser som tagits emot positivt av den norska bussbranschen. I Sverige saknar vi stöd framförallt till våra SME-företag, men vi efterlyser också en nationell dialog och diskussion om hur vi tillsammans med våra regionala kollektivtrafikmyndigheter och deras organisationer kan hantera dagens situation och morgondagens krav när vi ska ha en fullt fungerande kollektivtrafik på plats för samhällets behov igen, säger Anna Grönlund, branschchef på Sveriges Bussföretag samt vice ordförande i IRU:s passagerarkommitte.

För läget i resten av Europa kommer hon rapportera uppgifter och information som sammanställts av IRU:s Europakontor i Bryssel.

– Genom min roll som vice ordförande i IRU:s passagerarkommitte har jag en tät dialog med IRU:s tjänstemän i Bryssel och kollegor runt om i Europa. Det blir en utmaning att förmedla så mycket fakta på den korta tid som webbinariet genomförs, men samtidigt en möjlighet att sprida goda exempel och visa de utmaningar som vi i den samlade bussbranschen möter i ett globalt perspektiv, säger Anna Grönlund.  

Mer information om webbinariet finns på https://www.busworldacademy.org/seminar/busworld-academy-covid-19-webinar

OBS! Webbinariet hålls på engelska på torsdag 9 april klockan 15 och 16 (svensk tid). Webbinariet är öppet för alla att se och lyssna till, men registrering via webben krävs.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jönsson till Naturturismföretagen

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Sveriges Bussföretag fick ny styrelse

”Stödet duger inte”

Omställningsstödet är inte tillräckligt omfattande - behöver förlängas och breddas enligt Taxiförbundet.

Drar ifrån i Bussförar-SM

308 bussförare har anmält sig till Bussförar-SM 2020, betydligt fler än förra året vid den här tiden – ledande bussbolaget gasar på bra i täten.

Väg till resa utan bil

Nyhetsbrev

Tysk resemarknad blir digital

Arkiv

Flexbuss växlar upp

Tvärstopp för Göta Kanal

Transportföretagen: "Längre kontantstöd!"

Möte om resekrisen samlade många

Webbinariet om krisen i rese- och besöksnäringen 25 maj samlade 250 deltagare – frågan som sökte ett svar var hur branschen ska räddas från total undergång.

Vann IT-upphandling till VL

Vätgastågen är här

Efter omfattande tester ersätter vätgaståg dieseldrivna lok i Tyskland. "Vätgashistoria har skrivits".

Stor bussorder till Bryssel

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Gävle – Sundsvall på under en timme

Trafikverket har utrett i vilken ordning järnvägen mellan Gävle och Kramfors bör byggas ut.

Rederi varslar 450 ombordanställda

Ny ledare i Bussförar-SM

18 maj noterades 267 anmälda till Bussförar-SM 2020 vilket är klart fler än samma tid förra året - och nu har det blivit skifte på toppen.

Taxikonkurserna fortsätter

Miljardsatsning på väg och järnväg

Rolfs betalar tillbaka

Hon tar över Transdev Sverige

Inlandsbanan fjärrbevakar tågen

Öppnar på glänt

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Upphandling avbryts

Ny vd på Nya Gotlandsflyget

Toppchef lämnar Scania för Daimler

Många nya taxikonkurser

Fel om Connect Bus

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Bra - men mer kan behövs

Nästan flygfritt under april

SRF: ”Dubbelsmäll för resebranschen”

Stor branschmässa inställd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11