23948sdkhjf

BusWorld tar upp coronakrisen

BusWorld arrangerar ett webbinarium om bussbranschens globala utmaningar i coronakrisens spår 9 april - Anna Grönlund medverkar som representant för den svenska branschen.

På torsdag 9 april arrangerar BusWorld ett internationellt webbinarium om bussnäringens utmaningar i spåren av coronakrisen. Webbinariet ges i samarbete med FNs organ för hållbar utveckling i urbana miljöer, UN Habitat. Anna Grönlund representerar Europa genom sin roll som vice ordförande i IRU:s passagerarkommitte.

Webbinariet fokuserar på hur världens bussbransch hanterar effekterna av coronakrisen. Förutom Anna Grönlund medverkar Prasanna  Patwardhan, President of BOC i Indien och Peter Pantuso, President & CEO American Bus Association. Seminariet är koncentrerat till att skildra vilket stöd regeringar och offentliga organ ger bussbranschen i olika länder och världsdelar, vilka utmaningar företagen möter och hur bussföretagen hanterar situationen.

– På Sveriges Bussföretag har vi en god uppfattning om hur våra nordiska grannländer hanterat krisen och vilken påverkan den fått på bussbranschen. Danmark framstår här som ett lysande exempel men även Norges regering har utvecklat stödinsatser som tagits emot positivt av den norska bussbranschen. I Sverige saknar vi stöd framförallt till våra SME-företag, men vi efterlyser också en nationell dialog och diskussion om hur vi tillsammans med våra regionala kollektivtrafikmyndigheter och deras organisationer kan hantera dagens situation och morgondagens krav när vi ska ha en fullt fungerande kollektivtrafik på plats för samhällets behov igen, säger Anna Grönlund, branschchef på Sveriges Bussföretag samt vice ordförande i IRU:s passagerarkommitte.

För läget i resten av Europa kommer hon rapportera uppgifter och information som sammanställts av IRU:s Europakontor i Bryssel.

– Genom min roll som vice ordförande i IRU:s passagerarkommitte har jag en tät dialog med IRU:s tjänstemän i Bryssel och kollegor runt om i Europa. Det blir en utmaning att förmedla så mycket fakta på den korta tid som webbinariet genomförs, men samtidigt en möjlighet att sprida goda exempel och visa de utmaningar som vi i den samlade bussbranschen möter i ett globalt perspektiv, säger Anna Grönlund.  

Mer information om webbinariet finns på https://www.busworldacademy.org/seminar/busworld-academy-covid-19-webinar

OBS! Webbinariet hålls på engelska på torsdag 9 april klockan 15 och 16 (svensk tid). Webbinariet är öppet för alla att se och lyssna till, men registrering via webben krävs.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079