23948sdkhjf

Färre bussar i Helsingborg

Halverat resande med kollektivtrafiken i Helsingborg får Skånetrafiken att glesa ut busstrafiken i staden.

Antalet resor med Skånetrafikens bussar har i stort sett halverats den senaste månaden. Utöver det riskerar ett stort antal sjukskrivna förare i Skåne generellt att leda till inställda turer. Därför har anpassar Skånetrafiken anpassat busstrafiken i Helsingborg sedan tidig morgon 14 april.

Det blir inga dramatiska förändringar i trafiken. Totalt sett glesar vi ut avgångarna i Helsingborg med omkring 20 procent, säger Lisa Åhlén, affärschef buss på Skånetrafiken.

Skånetrafiken ansvarar för en viktig samhällsfunktion. Trots färre resenärer reser fortfarande mer än 200 000 skåningar varje dag med våra bussar och tåg. Ambitionen från trafikhuvudmannens sida är att göra minst förändringar i trafiken under de tider som allra flest reser. På de bussar och under de tider som färre reser har trafiken däremot glesats ut.

– Vi bevakar löpande och noga att det inte blir för trångt ombord och är beredda att öka kapaciteten omedelbart om vi ser en sådan tendens, säger Lisa Åhlén.

Skånetrafiken fortsätter att informera både resenärer och medarbetare om Folkhälsomyndighetens och Region Skånes rekommendationer, alltså att hålla avstånd, undvika att resa under rusningstrafik och mana till god handhygien.

Tidigare har Skånetrafiken anpassat busstidtabellen i Lund och i Hässleholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078