23948sdkhjf

Svenska och danska staten räddar SAS

SAS får en kredit om 3,3 miljarder kronor med en löptid på tre år, garanterad med upp till 90 procent av den svenska och danska staten.

Sedan de skandinaviska regeringarna meddelade om kreditgarantier till flygföretag har SAS arbetat med fyra nordiska banker samt myndigheter i respektive land för att förtydliga kriterierna och villkoren för garantierna.

Det garanterade lånepaketet, som har godkänts av Europeiska kommissionen och beslutades i samband med covid-19-krisen, är avsett att stödja flygbolags likviditet under perioden fram till dess att verksamhet kan återupptas.

– Vi är glada över att vi har kunnat ingå ett avtal om kreditfacilitet med stöd av den danska och svenska regeringen. Avtalet ökar vår finansiella flexibilitet, vilket är avgörande i en tid då merparten av vår flygplansflotta står på marken. Med denna facilitet på plats fortsätter vi vårt fokuserade arbete med att minska våra kostnader. Parallellt söker vi ytterligare stöd från de skandinaviska staterna för att kunna säkerställa att SAS fortsätter vara en ledande och bärande del av skandinavisk infrastruktur. Som en del av detta fortsätter vi vår dialog med den norska regeringen för att ta del av lån med statlig garanti uppgående till 1,7 miljarder norska kronor, säger Torbjørn Wist, CFO SAS.

Kreditfaciliteten koordinerades av SEB. Danske Bank, Nordea, SEB och Swedbank var arrangörer (Mandated Lead Arrangers).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125