23948sdkhjf

Elscootern ersätter kollektivtrafiken

Fler och fler ser nyttan med att använda en elscootern som komplement till bussen och ersättning för bilen i tätort.

Att ta elsparkcykel eller elscootern till jobbet eller skolan börjar bli mer och mer populärt. Många vill bli klimatsmarta samtidigt som de enkelt kan ta sig runt i staden och behöver aldrig oroa sig för parkering då en elscooter tar mindre plats än en cykel. Dessutom kan man ta med den in på kontoret eller lagret och ladda den under tiden man jobbar.

– Dess smidiga format och möjlighet att vika ihop gör den också enkel att ta med på resan i bil, husbil eller husvagn. Sadel finns som tillval och kan på så sätt också ersätta mopeden. Om fler hade låtit bilen stå och använt elscootern istället, hade vi fått både bättre och tystare stadsmiljö samtidigt som bilköerna hade försvunnit, säger Habil Kantur på eJoy Electric som säljer elscootrar och andra elfordon.

Elscootern är ett lika praktiskt som omdiskuterat fordon som kan underlätta kortare resor och användas på sjukhus, lagerlokaler, fabriker och andra kortare transporter. Men ännu finns viss förvirring om hur och var fordonen ska användas - många blir liggande i högar på trotoarer eller slängs i diken där de knappt syns alls. Ett problemv osm kommer att lösa sig med tiden enligt de många aktörerna bakom detta nya mikromobilitetsproblem, som exempelvis eJoy Electric.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078