23948sdkhjf

Ingen Persontrafik för Daimler

Fordonstillverkaren Daimler hoppar av som utställare på den framflyttade mässan Persontrafik.

En av de största fordonsutställarna på den framflyttade mässan Persontrafik är Daimler - med de tunga varumärkena Mercedes-Benz och Setra - kommer inte att vara med på mässan. 

– Vi kände att vi var tvingade att prioritera våra resurser och lägga kraften på rätt ställe i detta läge, säger Pär Wik, försäljningschef på Daimlers svenska försäljningsbolag Evobus i Vetlanda. Han fortsätter:

– En mässa är ju först och främst avsedd för att sälja. Men då måste marknaden se en framtid och där är vi inte nu och under en god tid framåt. Det är tungt att ta det här beslutet men vi ser ingen annan möjlighet än att avstå deltagande i Persontrafik i januari. Vi får helt enkelt avvakta.

Persontrafik är Nordens största mässa för hela kollektivtrafikbranschen och den skulle normalt ha genomförts på Svenska Mässan i Göteborg i oktober. Coronakrisen fick arrangörerna att flytta mässan till januari nästa år i stället.

Enligt obekräftade uppgifter från Svenska Mässan fortsätter förberedelserna som vanligt inför januari. Alla som skulle ha varit utställare under oktober måste dock boka om sig för deltagande i januari, något som alltså Daimler avböjde. Kinesiska BYD har däremot bokat om sig på nytt för deltagande i januari. Hur övriga fordonstillverkare väljer att göra kommer rt-forum att återkomma till. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063