23948sdkhjf

Blev årets företagare i Borås

Branschaktör utsedda till Årets företagare i Borås 2020.

1 oktober blev det officiellt att Optidev utses till Årets företagare i Borås 2020. Priset delas ut av intresseorganisationen Företagarna och motiveringen handlar om både företagskultur och entreprenörsskap. Men minst lika betydande för utmärkelsen är Optidevs app för skolluncher under coronapandemin. Annars har företaget varit en flitig leverantör av IT-system åt kollektivtrafikbranschen, bland annat mjukvara för biljettkontrollutrustning.

När Företagarna i Borås nu offentliggör vem av de nominerade som tilldelas priset Årets företagare är det Fredrik Logenius och Christian Lundin på Optidev som tar emot diplomet. Optidev är ett mjukvaruföretag som utvecklar lösningar inom logistikbranschen, med kunder som Västtrafik, Postnord, DHL och DB Schenker.

Tidigt i den rådande coronapandemin gick Optidev också utanför sitt vanliga affärsområde och gjorde en app för skolluncher till elever i Borås. Bakgrunden var att gymnasieskolorna stängdes och därmed också tillgången till skolmatsalarna. Istället behövdes ett sätt att administrera luncher mellan anslutna restauranger och eleverna.

Borås stad kontaktade Optidev och appen var färdigutvecklad 24 timmar senare. Snart hörde även friskolekoncernen Academedia av sig med förfrågan om en liknande lösning men den här gången för deras gymnasieskolor över hela landet. Både Borås Stads och Academedias skollunchappar blev riksnyheter.

Men snabba lösningar är inte allt som ligger bakom dagens hedersbetygelse. Optidev har länge drivit ett aktivt arbete kring sin interna företagskultur och har belönats med utmärkelsen Great place to work åren 2018, 2019 och 2020.

Samtidigt har man växt stadigt både som arbetsgivare och entreprenör, med runt 90 anställda och en omsättning på 187 miljoner kronor.

– Det är fantastiskt kul att få ett sånt här erkännande. Inte minst är det ju roligt när de nämner både saker som egentligen är utanför vår comfort zone, och samtidigt andra saker som är våra hjärtefrågor, som vikten av att bygga en bra kultur inifrån, säger Fredrik Logenius, vd av Optidev.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078