23948sdkhjf

Tar plats i Elektrifieringskommisionen

Stena Lines vd Niclas Mårtensson tar plats i Regeringens elektrifieringskommission.

Vid en presskonferens 15 oktober presenterade Infrastrukturminister Tomas Eneroth en elektrifieringskommission med huvudsyfte att påskynda elektrifieringen av transportsektorn för att på sikt göra Sverige till världens första fossilfria välfärdsland. En av ledamöterna och en viktig talesperson för sjöfarten är Stena Lines vd Niclas Mårtensson. Stena Line har flera pågående batteriprojekt med målet att sjösätta den eldrivna färjan Stena Elektra senast 2030.

– Som ett av Europas och Sveriges ledande rederier har vi ett ansvar att vara med och driva utvecklingen mot en mer hållbar transportsektor i framtiden. Elektrifieringen kommer att spela en viktig roll i att sänka sjöfartens utsläpp i framtiden. Jag ser fram emot att kunna bidra med sjöfartens perspektiv, råd och lösningar i elektrifieringskommissionen och välkomnar denna ambitiösa satsning från Regeringen som kan visa vägen även för andra länder, säger Niclas Mårtensson, Stena Line.

Fotnot. RT-Forum presenterar hela elektrifieringskommissionen separat - och kan konstatera att en person från Transportföretagen också kommer att ta plats där, KLICKA HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094