23948sdkhjf

Drar tillbaka varsel

Tallink Silja drar tillbaka varsel efter regeringsbeslut om förlängt stöd.

Regeringen har nu meddelat att man förlänger systemet för korttidspermittering med sex månader, något som Tallink Silja har efterfrågat under lång tid. Bolaget kan därför dra tillbaka det varsel på 500 svenska sjömän som lades 22 oktober.

Tallink Silja och resten av besöksnäringen tillhör de absolut hårdast drabbade av Coronapandemin. Trots den utmanande situationen har vi som företag ställt om den del av verksamheten som har varit möjlig att ställa om. Genom en beslutsam och snabb omställning har vi trots allt kunnat tillhandahålla en viss sysselsättning för våra anställda samtidigt som vi haft möjlighet att erbjuda anpassade inhemska kryssningar för våra kunder, vilka har varit oerhört uppskattade. Detta har dock endast varit möjligt tack vare att verksamheten har gått att kombinera med korttidspermittering av personalen.

– Vi är oerhört lättade över att regeringen nu meddelat att möjligheterna till korttidspermittering förlängs. Vi har, liksom många andra företag, gjort allt vi kan under pandemins första fas för att anpassa verksamheten och hantera situationen så gott det går. Men när smittspridningen nu ökar snabbt igen krävs ytterligare tid och stöd för att företag i de hårdast drabbade branscherna ska hinna ställa om och anpassa sig till en ny verklighet som är hållbar på lång sikt, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja. Han fortsätter:

– Trots alla utmaningar vår bransch mött i form av smittspridning och reserestriktioner så har vi lyckats att snabbt och beslutsamt ställa om vår verksamhet, både vad gäller anpassningar i syfte att minimera risken för smittspridning, och vad gäller att hitta nya inhemska rutter som har emottagits fantastiskt väl av marknaden. Detta hade inte varit möjligt utan enorma gemensamma ansträngningar av vår personal. Jag kan därför inte med ord beskriva hur lättad jag är över att vi nu kan dra tillbaka varslet och slipper säga upp fler dedikerade, duktiga medarbetare.

– Vi kan nu blicka framåt och fokusera på att fortsätta att anpassa vår verksamhet och erbjuda trygga högkvalitativa produkter till våra kunder och arbete för vår personal, samtidigt som vi gör allt vi kan för att bidra till att minimera risken för smittspridning i samhället.

Det nya beslutet från regeringen innebär att Tallink Siljas möjlighet att nyttja systemet med korttidspermittering förlängs fram till och med sommaren 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078