23948sdkhjf

1,2 ton cannabis insmugglat i marmorskivor – Tullverket gör rekordbeslag 

Tullverket i Göteborg gjorde förra året det hittills största beslaget av cannabis, hela 1,2 ton cannabis gömd i marmorskivor.

När Tullverkets inspektörer undersökte ett parti med marmorskivor noterade de att några av skivorna var tjockare än resten, vilket väckte misstankar. När man knackade sönder bänkskivorna visade de sig innehålla mängder av cannabisharts, det största beslaget som gjorts i Sverige. Totalt hittade Tullverkets personal 1,2 ton cannabis i tre olika containrar från Casablanca i Marocko.  

– Det här är det största beslaget av cannabis som vi hittills har gjort. Värdet på den beslagtagna narkotikan beräknar vi till cirka 120 miljoner kronor, säger insatsledaren Bertil Weingarten på Tullverkets region väst. 

Narkotikan var gömd i specialgjorda marmorplattor bland riktiga marmorplattor.  

– När vi bröt isär en av de misstänkta marmorskivorna fanns ett lager med cannabisharts inuti skivorna. Narkotikan var vakuumförpackad och runtom förpackningen fanns ett lager med gips följt av ett marmorliknande material, berättar Bertil Weingarten. 

Containrarna skulle till ett VVS-företag i Kungälv. Tullkriminalen inledde en spaning på godset och plötsligt ändrades leveransadressen från Kungälv till en flyttfirma i Kinna. Vid ett synkroniserat tillslag tre dagar senare greps ägarna av de båda företagen samt ytterligare två personer som hanterat delar av den insmugglade narkotikan. De tre ägarna åtalas nu för synnerligen grov narkotikasmuggling. Två andra iblandade personer åtalas för narkotikabrott. 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109