23948sdkhjf

Över en miljon reste från Swedavias flygplatser under juli 

Trots att passagerartrafiken fortfarande minskar sedan innan pandemin, börjar efterfrågan på flygresor sakta återhämta sig. 

Under juli reste nära 1,4 miljoner personer från Swedavias tio flygplatser i landet. Siffran motsvarar en minskning på 60 procent jämfört med samma månad två år tidigare. 

- Flygtrafiken fortsätter att återhämta sig och för första gången sedan februari 2020 så hade Swedavias flygplatser under juli åter över en miljon resenärer under en enskild månad. Några av våra flygplatser hade under månaden som gick fått tillbaka drygt hälften av resenärstalen jämfört med före pandemin. Även om ljuspunkterna är många så är resandet ännu kraftigt präglat av pandemin och vi är totalt sett fortfarande långt ifrån ett nytt normalläge med drygt 60 procent färre passagerare under jämfört med 2019, säger Jonas AbrahamssonSwedavias vd och koncernchef i ett pressmedelande.

Ökningen av flygresor inom passagerartrafik kopplas samman med vaccineringen mot covid-19 och de nya covidbevisen. Samtidigt uppmanar Swedavia resenärer att följa de rådande rekommendationerna 

- Vi fortsätter att vädja till våra resenärer att följa alla råd och rekommendationer som gäller för ett smittsäkert resande. De manuella rutiner som har införts för kontroll av bland annat det digitala Covid-certifikatet gör att exempelvis incheckningen tar längre tid än vanligt och vi vädjar därför till våra resenärer att komma i mycket god tid till flygplatsen före avgång, säger Jonas Abrahamsson. 

Under juni reste närmare 1 030 000 personer utomlands medan inrikestrafiken stod för 392 000 passagerare. Månadens statistik motsvarande en minskning på 65 procent i utrikesresandet respektive 53 procent i inrikesresandet jämfört med före pandemin i juli 2019.  

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078