23948sdkhjf

Nytt rekord i räckvidd för elbuss – körde 543 kilometer

Transportföretaget Verkehrsbetriebe Bachstein från Tyskland, genomförde en rekordlång körning i juli av elbussen Iveco e-way. Bussen klarade av att köra 543 kilometer på en enda laddning på 48 timmar, vilket intygades av TÜV Nord. 

Den 12 meter långa bussen, som är utrustad med ett batteripaket på 335 kWh, körde 543 kilometer utan några problem. Med tre procent återstående laddning när testet var över, hade bussen kunnat köra ännu längre tack vare sin låga förbrukning på 0,61 kWh per kilometer, menar transportföretaget. 

 Vi hade redan utfört ett första test på vår provbana då bussen körde hela 527 kilometer på en enda laddning. Detta nya rekord som den här gången sattes av en kund under verkliga körförhållanden gläder oss mycketsäger Stéphane Espinasse på Iveco.

En som var med och genomförde testet var bussföraren Malte Seek.

Jag trodde inte på det, men nu är jag stolt över att ha utfört denna bedrift i skolbusstrafik på stads- och förortsgator i Braunschweig-området, säger han. 

Jan Behrendt, vd för Verkehrsbetriebe Bachstein, beskriver testet som en utmaning för chaufförerna. 

Det är de som håller i ratten och hanterar hela fordonet. Tack vare telematiken i bussen vet de hela tiden vad de kan och inte kan göraJag tycker att det här rekordet ger en bra bild av framtiden för eltransporter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078