23948sdkhjf

Storstadssemester mest populärt

Visit Sweden har sedan april månad genomfört månatliga mätningar om hur svenska folket ser på resor och framtiden. I september månads mätning visar sig stadssemester i Sverige vara den populäraste semestertypen.

Såhär ser resten av resultatet ut:

 • 47 procent (-2%) har rest på semester i Sverige de senaste sex månaderna och 33 procent (-1%) planerar en semesterresa i Sverige de närmaste sex månaderna.

 • Svenskarnas utlandsresor ökar, 21 procent (+4%) har rest på semester utomlands de senaste sex månaderna och 43 procent (+2%) planerar en semester utomlands de närmaste sex månaderna (Spanien 13%, Danmark 8%, Tyskland 8%).

 • Bokningsbeteendet inför Sverigeresan har ändrats sedan april, då låg andelen som ville avvakta med att boka på grund av pandemin på 25 procent, nu i september ligger den andelen på 11 procent.

 • 29 procent (+3%) planerar en storstadssemester, det är första gången sedan mätningen startade i april som vi ser att storstadssemester går om att besöka släkt eller vänner.

 • Så går undersökningen till

  Målgrupp: Allmänheten i Sverige, 18+ år. Den äldsta är 99 år.
  Metod: Genomförs online via undersökningsföretaget Yougovs paneler.
  Data vägs utifrån kriterierna kön, ålder och region mot bakgrund av en modell från Statistiska centralbyrån, detta så att resultatet är representativt för befolkningen i förhållande till det totala antalet personer som har deltagit i undersökningen.

 • Sverige känns fortfarande som ett säkert resmål och är på väg upp igen efter dippen i augusti. Sverige rankas som det säkraste resmålet följt av de övriga nordiska länderna Finland, Danmark och Norge följt av Tyskland, Spanien, Holland, Irland, Grekland och Storbritannien.

 • Det är fortsatt mycket viktigt med bra av- och ombokningsmöjligheter för att man ska våga ta steget och göra en bokning.

 • Totalt sett är det fortsatt mycket viktigt att ta hänsyn till pandemin och fundera på hur man bäst erbjuder och visar både ansvar och trygghet före resan och under upplevelsen så att många vågar ta steget och boka. En viss ökad oro för att smittas noteras jämfört med sommaren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093