23948sdkhjf

Alstom levererar Storbritanniens första vätgasdrivna tåg

Under torsdagen meddelade Alstom att de tillsammans med Everholt Rail, tågägare och finansiär, kommer att leverera Storbritanniens första vätgasdrivna tåg. Sammantaget rör det sig om tio tåg som Alstom kommer att bygga i Storbritannien. Everholt Rail och transportföretaget Alstom kommer att dela teknisk och affärsmässig kunskap i projektet.

– COP26 är en påminnelse om hur brådskande behovet av att fasa ut fossila bränslen är i världen. Järnvägen är redan idag transportmedlet med de lägsta utsläppen, men vi kan göra ännu mer, och det gläder mig att vi har slutit detta avtal med våra vänner på Eversholt Rail som kommer att leda till Storbritanniens första uppsättning någonsin av nya vätgasdrivna tåg, säger Nick Crossfield, Alstoms verkställande direktör, Storbritannien och Irland i ett pressmeddelande.

Tågmodellen HMU, kommer att baseras på den senaste versionen av Alstom Aventra plattformen och målsättningen är att det slutliga kontraktet ska undertecknas i början av 2022.

– Det är viktigt att vi så snart som möjligt börjar att fasa ut järnvägens fossila bränslen för att uppnå målet om nollutsläpp 2050. Vätgas som drivmedel kommer att spela en viktig roll och projektet med Alstom kommer att visa hur vi i den privata sektorn kan samarbeta för att göra skillnad, säger Mary Kenny, Eversholt Rails vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078