23948sdkhjf

Storbritanniens största transportföretag går samman

Nu står det klart att brittiska National Express Group Plc köpt bussoperatören Stagecoach Group Plc för 475 miljoner pund, det vill säga 5 733 940 612 svenska kronor. En affär som innebär att Storbritanniens största transportföretag slagits samman.

I den nya koncernen kommer National Express ägare att äga 75 procent av aktierna, och hopslagningen kommer att generera i sammanlagt 40 000 fordon och 70 000 anställda i det nya företaget.

”Vi är stolta över att ha tjänat samhällen över hela Storbritannien i över 40 år och att kombinera vår verksamhet med National Express kommer att ge oss nya spännande möjligheter. Det kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda fler tjänster till fler människor och fortsätta investera i förbättringar för kunderna” skriver Stagecoach i ett pressmeddelande.

Samtidigt kommer Stagecoach att påbörja försäljning av omkring 30 procent av aktierna i Scottish Citylink för att affären ska godkännas. Enligt Northen Times kommer Stagecoachs ordförande Ray O'Toole att bli ordförande för den sammanslagna gruppen, medan National Express vd Ignacio Garat kommer att behålla samma roll i det sammanslagna företaget.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109