23948sdkhjf

Transportföretagen och Finmobility i försvar för biodrivmedel

I ett positionspapper skrivet av Transportföretagen och finska Finmobility, framhäver de gemensamma ställningstaganden mot revideringen av EU:s direktiv för förnybar energi. Bakgrunden är direktiven ska ändras, där bland annat kostnaden på biodrivmedel kan komma stiga om EU slopar skattebefrielsen.

Transportföretagen och Finmobility menar biodrivmedel behövs för ställa om till en fossilfri transportsektor, och att EU:s direktiv inte ska medföra begränsningar.

I det gemensamma positionspappret skriver de bland annat:

För att nå våra europeiska och nationella klimatmål är vi i akut behov av att fasa ut fossilbaserade bränslen inom transportsektorn. Elektrifiering är ett livskraftigt och mycket energieffektivt alternativ, särskilt i stadsområden. Men i verkligheten är de flesta tunga fordon, både bussar och lastbilar, utrustade med dieselmotorer och kommer att fortsätta att fungera för en lång tid framöver.”

Därför behövs biodrivmedel i övergången till det att elektrifieringen kommit längre, menar Transportföretagen och Finmobility, och att produktionen av biodrivmedel bör säkras istället för att restriktioner ska begränsa.

Förnybara flytande bränslen inklusive biobränslen är ett gångbart alternativ och nödvändigt för att minska koldioxidutsläppen på vägtransporter, men också för sjöfart och flyg där förbränningsmotorer kommer vara i bruk under lång tid och färre kommersiella alternativ finns” fortsätter organisationerna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Göteborgs Hamns vd slutar
Efter låga siffrorna – Dalarna vill öka kundnöjdheten
Kollektivtrafikbarometern: Marknadsandelarna ökar
Han blir ny ekonomidirektör för Nobina
De ska sköta Stockholm Nords järnvägsanläggning
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.158