23948sdkhjf

De tar över omsorgsresor på Gotland

Det blir Telepass, som sedan 2021 ägs av Nobina, kommer att tar över omsorgsresorna på Gotland från sommaren och fyra år framåt. Avtalet med region Gotland omfattar färdtjänst, sjukresor och skoltaxi och avser 32 av 33 upphandlade fordon där både personbilar och specialfordon ingår.

– Vi ser Gotland som ett spännande och viktigt uppdrag för vår verksamhet som kvalitetsleverantör inom omsorgsresor och är väldigt glada för tilldelningen, säger Otto Svensson, vd på Telepass i en kommentar och fortsätter:

– Erfarenheter av ett nytt trafikområde stärker hela verksamheten genom att fånga upp tankar och arbetssätt som finns på den lokala marknaden. Vi ser fram emot den kommande etableringen och de nya kontakter och möjligheter till samarbeten som följer med denna.

Nu planerar företaget att rekrytera omkring 45 förare. Telepass består även av Samtrans Omsorgsresor och Göteborgs Buss.

– Med Telepass på plats på Gotland är vi glada och stolta över att ytterligare få möjlighet att stärka vår position som leverantör av omsorgsresor med hög kvalitet, säger Eric Steijer, marknadschef på Nobina Care.

Avtalsspärr råder fram till och med 24/1. Överklagas inte beslutet har Telepass rätt att teckna avtal med region Gotland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094