23948sdkhjf

Miljonorder på batteriteknik till tåg för ABB

Nyligen tog ABB emot en order av Stadler på energieffektiv traktion och högpresterande batteritekniker till pendeltåg i Spanien värda 80 miljoner dollar. Ordern motsvarar omkring 700 000 000 svenska kronor, och omfattar traktionsutrustning för nya lok, traktionsomriktare och högeffektiva energilagringssystem baserade på litiumjonbatterier.

Batteritekniken som ska levereras till Stadler ska driva 59 nya tvåvånings pendeltåg på sträckorna mellan bland annat Madrid och Barcelona.

Efter ett samarbete som pågått under ett decennium inom segmentet framdrivningslok är vi stolta över Stadlers fortsatta förtroende att vi tillsammans ska leverera de modernaste högkapacitetstågen. Djupt domänkunnande säkerställer att ABB:s traktions- och energilagringslösningar optimeras för energieffektiva och tillförlitligt hållbara transporter, säger Edgar Keller, chef för ABB:s division Traction i ett pressmeddelande.

De nya tågsätten,som är utrustade med tekniken från ABB kommer att öka passagerarkapaciteten samtidigt som de ger mer hållbara transporter.

Vi är glada att fortsätta samarbetet med ABB i det nya projektet. Den globala expertisen inom traktionssystem utmärker sig, tillsammans med lokal närhet, genom det nära samarbetet och möjliggör innovationer i dessa avancerade teknikprojekt. ABB:s kompakta traktionskonverterare och energilagringssystem passar bäst till den nya generationens pendeltåg med hög kapacitet som bidrar till att vi kan leverera energieffektiva och tillförlitliga tågsätt för framtiden, säger Iñigo Parra, vd för Stadler Valencia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094