23948sdkhjf

Svensk Turism efterlyser större fokus på turism

Svensk Turism har lämnat ett remissyttrande till infrastrukturdepartementet mot bakgrund av Trafikverkets förslag till Nationell plan. I yttrandet konstaterar Svensk Turism att satsningarna på turismen och besöksnäringen ges ett marginellt utrymme i planen jämfört med den nuvarande.

Istället läggs stort fokus på traditionell industri när det kommer till att utveckla näringslivet, där Svensk Turism i sitt remissyttrande menar att besöksnäringen, servicesektorn och transportbehoven borde komma in mer i utvecklingen.

Tidigare förra året presenterade regeringen en strategi för hållbar turism och besöksnäring, något som Svensk Turism menar inte fått genomslag i den nationella planen.

Svensk Turism efterlyser därför i sitt yttrande ett ökat fokus på besöksnäringen och turismen genom att bland annat utveckla väg- och järnväg som är kopplat till besöksnäringen, att hamnar och flygplatser ska sammankopplas med laddinfrastruktur samt att turist- och beställningstrafiken ska inkluderas i kapacitetsberäkningen för körfält och parkeringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arrival får ny vd igen – kapar personalstyrkan med hälften
Volvos finanschef lämnar omedelbart
REPORTAGE: Högdalsdepån – hjärtat i tunnelbanan
Branschen vill se fler donerade bussar till Ukraina
Striden om Hogia fortsätter
Ny biljettapp förenklar resandet
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109