23948sdkhjf

Traton ska investera 27 miljarder i utveckling av e-mobilitet

Traton Group, som bland annat består av bolagen Scania och MAN fortsätter satsningen på att utveckla e-mobiliteten.

Nu planerar lastbilskoncernen Traton för att investera sammanlagt 2,6 miljarder euro, det vill säga 27 miljarder svenska kronor, i forskning och utveckling fram till år 2026. Tidigare har budgeten legat på 1,6 miljarder euro till 2025, men nu intensifieras arbetet ytterligare.

Tillsammans med sina varumärken kommer Traton Group att ta en ledande roll inom hållbara transporter. Det är därför vi konsekvent har anpassat vår planering för de kommande fem åren för att fokusera på batteridrivna drivsystem. Dessa enheter är helt klart den grönaste, snabbaste och mest prisvärda lösningen för våra kunder, säger Christian Levin, vd för Traton Group i ett pressmeddelande.

Tidigare förra året gick fordonstillverkarna Volvo, Daimler och Traton Group samman genom att underteckna ett bindande avtal om att skapa ett samriskföretag för att bygga ett europeiskt laddningsnätverk för bussar och tunga lastbilar.

Tillsammans är planen att installera minst 1 700 högpresterande laddningsstationer för grön energi i Europa inom fem år efter etableringen av det gemensamma företaget tagit fart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078