23948sdkhjf

SJ lämnar över Öresundstågtrafiken i förtid

SJ och Öresundståg har kommit överens om att avbryta samarbetet i samband med tidtabellsskiftet 2022/23. Parterna är helt eniga om att det är den bästa lösningen i den situation som har uppstått.

Det har tidigare framkommit att SJ och beställaren Öresundståg inte har varit överens om ansvarsfördelningen när det gäller underhållet av fordonsflottan inom Öresundstågstrafiken. Efter förhandlingar har nu parterna enats om att avbryta samarbetet i december 2022, detta meddelas i ett pressmeddelande. Drift och underhåll övergår då till annan operatör.

– Vi hade naturligtvis hoppats på att kunna hitta en lösning där SJ fortsatte sitt uppdrag men på rimliga villkor. Nu kom vi inte dit, och vi är helt överens med beställaren att det här är den bästa lösningen för alla, säger SJs presschef Tobbe Lundell.

SJ kommer att fortsätta ansvara för drift och underhåll av Öresundståg fram till den 10 december 2022. Medarbetare som i dag är tillsvidareanställda av SJ Öresund kommer att erbjudas verksamhetsövergång till ny operatör.

Läs mer om: SJ
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Branschen vill se fler donerade bussar till Ukraina
Striden om Hogia fortsätter
Ny biljettapp förenklar resandet
Bergkvarabuss överklagar upphandling
Nästa generation BRT på gång
Ny stororder till Alexander Dennis
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109