23948sdkhjf

Stororder för MAN – över 900 bussar

Som en del av Deutsche Bahn modernisering av sin fordonsflotta, har de tilldelat MAN Truck & Bus ett ramavtal om nära 940 bussar. Under en period om fyra år, kommer stads- och linjebussar att levereras till Deutsche Bahn, där de första bussarna beräknas levereras under nästa år.

Bussarna är av modellerna MAN Lion's City i alla längdvarianter samt MAN Lion's Intercity LE, som introducerades förra året.

– Vi är oerhört glada över att vårt mångåriga samarbete med Deutsche Bahn nu kan fortsätta. Det är särskilt glädjande att vår nyligen introducerade nya MAN Lion's Intercity LE intercitybuss redan har mottagits så väl på marknaden efter bara några månader, säger Frank Krämer, chef för bussförsäljning, MAN Truck & Bus Tyskland.

Deutsche Bahn hade över 420 miljoner passagerare 2021 och är den största leverantören av busstransporter i Tyskland. DB Regio driver mer än 10 000 bussar i nästan 300 distrikt och städer. Tilldelningen av kontraktet fokuserade bland annat på livscykelkostnader och därmed fordon med låg bränsleförbrukning.

Foto: MAN Truck & Bus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097