23948sdkhjf

Östgötatrafiken förstärker trafiken in till Norrköping

Nu förstärker Östgötatrafiken kollektivtrafiken i de östra delarna av länet, enligt ett pressmeddelande från Östgötatrafiken. Trafiken som berörs är pendlingsstråken in mot Norrköping. 

– Vi ser att det finns stor potential i området runt Norrköping och genom att
förstärka och förbättra trafiken i de områden där flest människor bor och reser kan fler använda kollektivtrafiken för resor till arbete och studier, säger Sofia Malander, vd Östgötatrafiken.

Satsningen berör främst områden runt Krokek, Skärblacka, Svärtinge, Östra Husby och Norsholm som får ett förstärkt utbud av kollektivtrafik när sommartidtabellen övergår till den vanliga tidtabellen inför skolstarten i augusti. Även stråken mellan Norrköping och Finspång respektive Norrköping och Söderköping förstärks och får då 15- respektive 20-minuterstrafik.

Förändringen innebär också att några linjer som idag har ett mycket lågt resande tas bort och ersätts med närtrafik, som är en anropsstyrd servicetrafik. Genom att kombinera sitt resande med bil eller cykel till och från hållplatser med ett bra utbud kan även den som bor lite längre från en hållplats få en snabbare resa.

– Vi ser att kombinerad mobilitet blir allt viktigare för att ta tillvara på olika
transportmedels olika fördelar. När fler väljer kollektivtrafik för hela eller delar av sin resa ökar det hållbara resandet, och det gynnar oss alla, oavsett om vi själva reser med kollektivtrafik eller med bil, fortsätter Sofia Malander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062