23948sdkhjf

Kris för serviceresor i Göteborg: "Vi har in i det sista försökt komma överens"

Taxi Göteborg sade i förra veckan upp ett fyra år långt ramavtal med Göteborgs Stad som skulle löpa ut i juni 2024. Anledningen till att Taxi Göteborg avbryter avtalet är att kommunen, enligt Taxi Göteborg, bokat för fler serviceresor än vad som avtalats, detta skriver Göteborgsposten. Resenärer har tvingats vänta på sin skjuts och överbokningarna ska ha lett till att Taxi Göteborg tvingats betala miljonviten till kommunen för förseningar. Enligt Göteborgsposten kör Taxi Göteborg dagligen runt 600 resor inom ramen för avtalet, resor som från och med 1 juni alltså inte längre kommer att köras. 

Göteborgs Stad skriver i ett pressmeddelande att det nu saknas ett stort antal fordon på morgnarna och eftermiddagarna och att man kommer att prioritera skolskjutsar. 

– Vi har in i det sista försökt komma överens med Taxi Göteborg om att de ska fortsätta leverera de fordon som avtalet innebär, men detta har inte lyckats, säger Patricia Anselmo, tillförordnad chef för avdelningen Serviceresor på trafikkontoret Göteborgs Stad.

Detta handlar inte om alla de karakteristiskt gröna fordon – personbilar, rullstolsbussar med flera – som utgör stommen i Serviceresors trafik – färdtjänst, skolskjuts, arbetsresor, resor till daglig vård och verksamhet med mera. Dessa cirka 250 gröna fordon kör som vanligt även i fortsättningen. 

Det avbrutna avtalet gäller istället de vanliga taxibilar och specialfordon som Serviceresor kan använda när extra många kunder behöver resa. Detta är framförallt i högtrafiken på vardagsmorgnarna (cirka kl 06.30 till 09.00) och eftermiddagarna (cirka kl 14.00 till 16.45).

Det som nu gäller för Serviceresors kunder är följande:

De resor som prioriteras är i första hand barns resor till och från skolor och fritidshem. I andra hand prioriteras arbetsresor. För dem som har möjlighet – Flexlinjen kör som vanligt. Det går tills vidare inte att boka några nya resor som ska utföras i högtrafik (med undantag av resor till exempelvis begravningar och flygplatser).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093