23948sdkhjf

Företag inom hållbar marin till Frihamnen

Candela Technology, som är verksamma inom elektriska fartyg för fritids- och kollektivtrafikbruk, ska bygga ett test- och utvecklingscenter för elektriska båtar i Frihamnen.

Candela Technology flyttade in i en 830 kvadratmeter stor lokal i Frihamnen i början av juni, och under sommaren får de tillträde till ytterligare en yta på kajen. Ytan ska användas till en prototypverkstad där företaget kommer att utveckla tekniken till färjan Candela P-12, som under nästa år ska tas i trafik av Region Stockholm.

Det är härligt att få flytta in i ett marint stadsområde som är på väg att bli till en attraktiv plats för innovatörer och entreprenörer. Tack vare Stockholms Hamnar kan vi i Frihamnen bygga upp världens modernaste test- och utvecklingscenter för elektriska båtar, säger Mikael Mahlberg, kommunikationschef på Candela Technology, i en kommentar.

Stockholms Hamnar har ett hundratal hyresgäster i Frihamnen och förvaltar 127 000 kvadratmeter lokalyta i området.

Det är en perfekt match och härligt för Stockholms Hamnar att välkomna en hyresgäst som blandar marin innovation med hållbarhet. Vi är mycket glada att ännu en välkänd och kreativ hyresgäst flyttar hit och sätter sitt eget avtryck i ett växande Frihamnen, säger Fredrik Lindstål (C), ordförande Stockholms Hamn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vernissagebussen: ”Resan ska vara en del av upplevelsen”
Skolskjutsar i fara efter domslut
Trafikverket får nytt uppdrag – ska se över transportinfrastruktur
Fler kan få rätt till färdtjänst
"Klar comeback, men fortsatt osäkert" – så mår turistbussbranschen
Förnyat förtroende för trygghetsvärdar
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.079