23948sdkhjf

Företag inom hållbar marin till Frihamnen

Candela Technology, som är verksamma inom elektriska fartyg för fritids- och kollektivtrafikbruk, ska bygga ett test- och utvecklingscenter för elektriska båtar i Frihamnen.

Candela Technology flyttade in i en 830 kvadratmeter stor lokal i Frihamnen i början av juni, och under sommaren får de tillträde till ytterligare en yta på kajen. Ytan ska användas till en prototypverkstad där företaget kommer att utveckla tekniken till färjan Candela P-12, som under nästa år ska tas i trafik av Region Stockholm.

Det är härligt att få flytta in i ett marint stadsområde som är på väg att bli till en attraktiv plats för innovatörer och entreprenörer. Tack vare Stockholms Hamnar kan vi i Frihamnen bygga upp världens modernaste test- och utvecklingscenter för elektriska båtar, säger Mikael Mahlberg, kommunikationschef på Candela Technology, i en kommentar.

Stockholms Hamnar har ett hundratal hyresgäster i Frihamnen och förvaltar 127 000 kvadratmeter lokalyta i området.

Det är en perfekt match och härligt för Stockholms Hamnar att välkomna en hyresgäst som blandar marin innovation med hållbarhet. Vi är mycket glada att ännu en välkänd och kreativ hyresgäst flyttar hit och sätter sitt eget avtryck i ett växande Frihamnen, säger Fredrik Lindstål (C), ordförande Stockholms Hamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068