23948sdkhjf

Starkt resultat för Scandic – ser en kraftigt förbättrad marknad

I Scandic Hotels kommande kvartalsrapport bedömer hotellkoncernen att deras nettoomsättningen för årets andra kvartal kommer att uppgå till 5 200-5 400 miljoner kronor, samtidigt som ebitda kommer öka, något som är betydligt högre resultatnivå än bolagets tidigare förväntningar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Marknaden har varit stark under kvartalets två första månader, och bolaget räknar med en liknande marknadsutveckling i juni. Beläggningsgrad för april och maj uppgick till 55 respektive 65 procent, samtidigt som rumspriserna förbättrats i år och var högre än under motsvarande period 2019.

– Vi har stärkt kostnadskontroll och har haft full fokus på effektiviteten i driften… Men vi får inte ett sådant resultat utan att kunderna kommer tillbaka i kraftig fart, säger Jens Mathiesen, vd för Scandic till Nyhetsbyrån Direkt och fortsätter:

– Vi ser ett enormt behov att komma ut och träffa kunder och vi ser även att nöjesresandet ökat. Men hur mycket som beror på uppdämd efterfrågan är svårt att säga. Bokningstakten ser stabil ut för sommaren och men det är lite tidigt att prata om hösten.

I de länder Scandic verkar i går Norge bäst, följt av Sverige och Danmark. Scandic räknar också med att resultatet kommer att påverkas positivt av statsstöd om cirka 60 miljoner kronor från Danmark och Tyskland, samt med drygt 100 miljoner kronor från avtalet med norska staten om beredskap för boende för flyktingar från Ukraina.

Scandic Hotels publicerar sin delårsrapport för det andra kvartalet fredagen den 15 juli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078