23948sdkhjf

Extra: Stena köper holländskt resebolag

Stena Line Travel Group har köpt det nederländska resebolaget Voigt Travel Holding. Företaget är ledande inom vinterresor till de nordiska länderna, och affären omfattar också systerföretagen Scandinavian Wintersports och Ruka Safaris.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Genom det här förvärvet stärker Stena Line Travel Group sin position på den nederländska resemarknaden avsevärt och kan erbjuda nederländska kunder ett bredare utbud av semesterresor till Norden. Vi är fast beslutna att vara nederländarnas förstahandsval för turistresor till Norden inklusive Island, samt Storbritannien, säger Jari Virtanen, vd för Stena Line Travel Group, i en kommentar.

Voigt Travel och systerbolaget kommer att fortsätta bedriva sin verksamhet under sina egna varumärken, men vara verksamma under Stena Line Travel Groups förvaltarskap. Enligt pressmeddelandet kommer bolagen tillsammans kunna erbjuda resor till de nordiska länderna med sammanlagt 50 000 resenärer varje år.

Detta är ett fantastiskt steg för Voigt Travel och dess medarbetare, som under de senaste decennierna har varit pionjärer inom turistresor till åtskilliga nordiska destinationer och gjort dem tillgängliga via charterflyg från Nederländerna och Belgien. Genom den här affären har vi nu hittat en ny ägare till Voigt Travel som har styrkan och resurserna för att hjälpa oss att fortsätta vår expansion. Som en del av Stena Line Travel Group kan vi ytterligare stärka vår position, tillsammans med Buro Scanbrit och Scandinavian Wintersports, samt Ruka Safaris som riktar sig till den finska marknaden, och förverkliga våra ambitioner om fortsatt tillväxt. Jag ser fram emot att få uppleva det som framtiden bär med sig, säger Cees van den Bosch, Managing Partner i Voigt Travel Holding.

Voigt Travels Managing Partner Cees van den Bosch och Managing Director Marloes Meijer stannar båda kvar i företaget. I samband med uppköpet blir Van den Bosch  också Country Manager för Stena Line Travel Group Nederländerna samt kliver in i bolagsstyrelsen för det nederländska bolaget. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189