23948sdkhjf

VR klara för trafik för Tåg i Bergslagen

VR ska köra trafiken för Tåg i Bergslagen, det står klar idag.

VR Sverige blir ny operatör för Tåg i Bergslagen sedan de vunnit det 10-åriga kontraktet, det skriver VR i ett pressmeddelande. 

Start för kontraktet är i december 2023 och gäller alltså i 10 år med option på ett extra år. Kontraktet är det första som VR Sverige tilldelats sedan VR i Finland förvärvade bolaget 1 juli 2022. 

Värdet på avtal uppgår till 3,9 miljarder kronor och rör runt 200 anställda. Trafiken kommer att bedrivas med de befintliga tågen, som tillhandahålls av beställaren, men dessa kommer delvis att ersättas med nya tåg under 2023. En ny depå för tågen planeras att byggas i samband med kontraktet startar.

– Att vinna ett kontrakt av denna storlek och betydelse är ett bevis på att vi har ett erbjudande som trafikhuvudmännen uppskattar. VR i Sverige har kommit långt inom digitalisering och det kommer att märkas i detta kontrakt, säger Topi Simola, tillförordnad vd för VR Sverige AB, i en kommentar.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till tio dagar efter det att det har offentliggjorts.

Om Tåg i Bergslagen

Tåg i Bergslagen binder samman de fyra länen Dalarna, Örebro, Västmanland och Gävleborg. Det grundades 2000 och ägs till lika delar av Region Örebro, Region Västmanland, Region Gävleborg och Region Dalarna.

Tåg i Bergslagens uppdrag är att driva och utveckla tågtrafiken och kollektivtrafiken i regionen och de arbetar för att öka möjligheterna för de som bor där att pendla till arbete eller studier, resa i arbete eller på fritiden. Genom att arbeta för samordning mellan tågen och länstrafikföretagets bussar vill man göra det enkelt att resa till och från platser i hela regionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078