23948sdkhjf

Arriva kan säljas – Deutsche Bahn överväger affär på nytt

Deutsche Bahn uppges återuppta försäljningsplanerna av Arriva.

Arriva Group, som ägs av den tyska statliga tågoperatören Deutsche Bahn, kan komma att säljas. Det rapporterar Reuters och Nyhetsbyrån Finwire med hänvisningar till Bloomberg.

Anledningen till att Deutsche Bahn överväger en försäljning, uppges vara för att bolaget vill fokusera på sin kärnverksamhet i Tyskland. 

Det är samma anledning som ledde fram till tågoperatörens beslut att förbereda för en eventuell försäljning av logistikbolaget Schenker i slutet av förra året.

Deutsche Bahn köpte det brittiska kollektivtrafikbolaget för 13 år sedan till en summa av 1,6 miljarder pund, och nu uppges priset på Arriva vid en eventuell affär, uppgå till mellan 1–2 miljarder euro (11–12 miljarder svenska kronor), enligt Reuters.

Tidigare säljplaner

För fyra år sedan var Arriva Group nära att säljas, men försäljningen nådde inte hamn på grund av för låga bud. 

Däremot såldes Arriva Sverige i mars förra året till finska VR Group, därefter kom Arrivas verksamhet i Danmark, Serbien samt bussverksamheten i Polen att säljas till det tyska investeringsbolaget Mutares. I slutet av förra året blev också försäljningen av bussverksamheten i Portugal klar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094