23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vi ses på Persontrafik i oktober!

Två företrädare från organisationerna bakom Persontrafik, Anna Grönlund, branschchef och vice vd Sveriges Bussföretag, och Johan Wadman, VD Svensk Kollektivtrafik, berättar för oss om sina tankar inför årets mässa.

Den 25–27 oktober i år är det äntligen dags för Europas absolut viktigaste mötesplats för alla verksamma inom kollektivtrafikbranschen - Persontrafik! Nya erfarenheter, tuffa utmaningar och nya lösningar har vuxit fram. Persontrafik 2022 blir tillfället då branschen samlar ny kraft och blickar framåt.
Två företrädare från organisationerna bakom Persontrafik, Anna Grönlund, branschchef och vice vd Sveriges Bussföretag, och Johan Wadman, vd Svensk Kollektivtrafik, berättar för oss om sina tankar inför årets mässa.
  
Klimatomställning och utmaningar för kollektivtrafikbranschen
 
Den 9 februari togs majoriteten av restriktionerna mot COVID-19 bort vilket betyder att kollektivtrafiken kan återgå till normalläge. Johan Wadman berättar att på grund av de tidigare restriktionerna har kollektivtrafiken tappat mycket ekonomiskt, resandet har minskat och förtroendet påverkats. 
 
– Det är inget fel på produkten eller tjänsten, men vi måste ändå lite grann få tillbaka vårt förtroende. Och vi ska ta nästa stora steg i klimatomställnigen där en stor del av transportsektorn ska bli fossilfri 2030. Här ligger Sveriges kollektivtrafik bra till eftersom buss och tåg är i princip fossilfria idag, säger Johan. 
 
Den stora utmaningen de närmaste åren är i stället att ta marknadsandelar från det motoriserande resandet. 
 
Anna utvecklar vidare: 
 
– Branschen löser många av de problem som man söker svar på idag kring klimatutmaning, tillgänglighet, inkludering. Vi behöver att beslutsfattare förstår vilket formidabelt verktyg kollektivtrafiken är för att skapa hållbara samhällen och en hållbar framtid. 
 
Detta är frågor som kommer att behövas lyftas och diskuteras på Persontrafik. Andra utmaningar som är viktiga att ta upp är frågan om rekrytering. 
 
– Hur får vi in ny personal som kan ta vid och vara med när vi ska expandera och utveckla den här branschen, undrar Johan. 
 
Därför ska du inte missa Persontrafik
 
Anna menar på att genom att träffas kan man inspireras och utbyta lärdomar, få nya idéer och hitta nya innovativa lösningar. Johan är också inne på detta spår och att det är viktigt att inte underskatta den sociala interaktionen. På Persontrafik kan du möta nya kontakter, träffa branschkollegor, leverantörer och beställare. Persontrafik erbjuder också ett gediget seminarieprogram med en mängd intressanta föredrag som du inte får missa.
    
Både Anna och Johan hälsar att de hoppas att efter ett besök på Persontrafik så ska du som besökare gå därifrån inspirerad och energipåfylld. Du ska känna en stolthet över allt som levererats under de här sista åren. 
 
Förresten, du vet att du har möjligheten att påverka innehållet i Persontrafiks matnyttiga och kunskapshöjande seminarieprogram? Planeringen pågår för fullt så ta chansen och skicka in ditt förslag här så kanske det går i uppfyllelse i oktober. 
 
Välkommen!

Sveriges Bussföretag
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE8020177781

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047