23948sdkhjf

Finalisterna klara till Bussförar-SM 2023!

Tisdag 5 september är det dags igen – då har Sveriges busschaufförer chansen att göra upp om titeln Åres bussförare! Nu står det klart vilka som gått vidare till finalen.

Det börjar dra ihop sig till Bussförar-SM 2023! 

Efter en vår där deltagarna gjort det internetbaserade provet för kvalificering, följt av en semifinal med 40 deltagare, står det nu klart vilka 20 finalister som kommer att göra upp om mästartiteln i årets Bussförar-SM den 5 september.

Finalisterna är…

Dennis Lindelöf Bergkvarabuss AB

Sebastian Hugo´ Bohus Buss 

B-O Åhrström Byberg & Nordin

Dan Eriksson Connect Buss

Fredrik Thöming Interbus AB

Emil Guselius Keolis i Sverige AB

Marika Isetorp Keolis i Sverige AB

Nedal Moutlak Leja Touring

Maria Christina Bergérus Nobina Sverige AB

Sofia Tholén Nobina Sverige AB

Magnus Edvinsson Nobina Sverige AB

Monika Johansson Nobina Sverige AB

Tomas Lund Nobina Sverige AB

Denize Blom Nobina Sverige AB

Helena Blomqvist Svealandstrafiken AB

Jakob Moberg Transdev Sverige AB

Bo Thygesson Transdev Sverige AB

Eric Westanskog ViaTour

Heidi Vuorinen VR Sverige AB

Konstantin Goryainov VY Buss

Varje år genomförs en miljard resor inom kollektivtrafiken. En av de viktigaste yrkesgrupperna inom branschen är bussföraryrket som har en nyckelroll för att resan ska bli behaglig och säker. Bussförar-SM arrangeras för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är.

Tävlingen genomförs i två etapper, ett teoriprov och ett praktiskt körprov. Här hittar du all information om tävlingen: Bussförar-SM.

Bussföraren är företagets ansikte utåt och det är viktigt att bussföraren är serviceinriktad, representativ och har ett bra kundbemötande. Som bussförare ska man kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet. Man ska även kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer och vara kvalitets- och miljömedveten.

Bussförar-SM är arrangeras av RT-Forum i samarbete med Sveriges Bussföretag. Fordonspartners är Evobus/ Daimler Bus (Mercedes-Benz och Setra). Partner/ utställare är VR, Kommunal, Nobina, Transdev, Keolis, Vy, Sobona och Bergkvarabuss.

Läs om förra årets Bussförar-SM här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064