23948sdkhjf

Same same but different – nu kör Frötuna Taxi & Buss anslutningstrafiken till 'Finnsirius'

I fredags var det premiärtur för Finnlines nya tjusiga fartyg 'Finnsirius'. Med ombord var Alf och Carina Pettersson, som driver Frötuna Taxi & Buss.

Alf och Carina Pettersson driver Frötuna Taxi & Buss sedan tjugo år tillbaka och har bland annat kört anslutningstrafiken till Viking Lines ’Rosella’. Den gamla trotjänaren togs ur trafik i början av året och seglar nu för ett grekiskt rederi, men för Alf och Carina blir ’Finnsirius’ början på något nytt.

– Jag blev tillfrågad att köra den korta anslutningen mellan båt och parkering, berättar Alf Pettersson.

– Än så länge vet jag inte så mycket mer än så, utan vi får se hur det utvecklar sig med Finnlines. Egentligen är jag ju pensionerad men jag älskar det sociala med att köra buss.

I företaget finns sonen Adam som så småningom ska ta över, men än så länge styr Alf Pettersson skutan, eller bussen. Företaget verkar i Roslagen med lokala föreningar, idrottslag, skolor och företag och har två förare anställda, resten kör på timme. I flottan finns bland annat två Volvobussar, en Neoplan och en Mercedez Sprinter. 

Jag älskar att retas med folk, barn såväl som pensionärer. Alf Pettersson, Frötuna Taxi & Buss

Alf Pettersson är från början snickare men utvecklade tennisarmbåge för över två decennier sedan, vilket satte p för snickarkarriären.

– Jag fick helt enkelt sadla om, jag ville inte sluta jobba. Jag började köra för SL och gjorde det i många år och kunde cykla fram och tillbaka till jobbet. Men så lade de ner garaget i Räfsnäs vilket innebar att jag inte längre kunde ta mig med cykel till jobbet. I samma veva fick jag chansen att ta över Frötuna Taxi & Buss, och på den vägen är det.

Hustrun Carina Pettersson, som jobbar på lokala Ica-butiken men är engagerad i företaget, flikar in:

– Jag var orolig och tänkte att nu får vi gå från huset. Det var lite osäkert till en början, men man lär ju sig det ekonomiska allt eftersom.

– Jag trivs så bra med det här jobbet, när man verkar lokalt känner man ju så många och det är fantastiskt. Jag älskar att retas med folk, barn såväl som pensionärer, säger Alf Pettersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078