23948sdkhjf

SJs Intercitytåg moderniseras för 35 miljoner

SJ satsar 350 miljoner kronor för att modernisera Intercitytågen från 1980-talet. De första upprustade vagnarna kommer att rulla ut i trafik nästa sommar.
De två senaste åren har SJ satsat miljardbelopp på att förnya och modernisera sin fordonsflotta. Dubbeldäckstågen har satts i full trafik, alla X 2000 har upprustats liksom nattvagnarna och i maj beställde SJ 20 nya snabbtåg för två miljarder kronor. Nu genomförs ytterligare steg i moderniseringen.
– Det här är ett viktigt led i upprustningen av vår fordonsflotta och ett komplement till våra moderna snabbtåg. Alla Intercitytåg får en ny exteriör profil med svartmålade vagnar. Interiört gör vi om 160 vagnar där de får en ljusare nordisk inredning och ny belysning, säger Jan Olson, affärsutvecklingschef på SJ.
Satsningen innebär även att stolarna i många vagnar byts ut medan andra får ny klädsel. Samtliga toaletter upprustas. De moderniserade vagnarna handikappanpassas bättre – rullstolsliftar byts ut och utrymmet för rullstolar ombord blir större och bättre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062