23948sdkhjf

Pär åkerberg är årets Företagare i Trosa

Pär Åkerberg har utsetts till Årets Företagare 2010 i Trosa Kommun. Pär driver Åkerbergs Trafik och har bland annat startat Trosabussen som är en expressbusslinje mellan Trosa och Stockholm (Liljeholmen).
Pär fick ta emot priset och utmärkelsen vid mässan TrosaExpo under lördagen, den19 mars, från kommunstyrelsens ordförande Daniel Portnoff (M) och Företagarnas lokala ordförande Bo Gustafsson. Daniel Portnoff sa att Pär Åkerberg är en sann entreprenör, att han är utvecklingsinriktad och energisk, har stor initiativkraft samt arbetar hårt.

- Naturligtvis är det roligt att bli uppmärksammad på detta sätt, säger Pär Åkerberg . Åkerbergs Trafik har vuxit mycket under de senaste åren. Bland annat beror det på starten av Trosabussen. Busslinjen har blivit mycket lyckad och är uppskattad av resenärerna, vilket syns på passagerarsiffrorna. Samtidigt som jag är glad för utmärkelsen tänker jag på att det också förpliktigar inför framtiden. Det gäller att vara rädd om det som vi byggt upp men samtidigt också fortsätta att utveckla verksamheten.

Åkerbergs Trafik utför även godsfrakter, bland annat distributionstransporter, dragbilstransporter och bygg- och anläggningstransporter.
Omsättningen i Åkerbergs Trafik uppgick det brutna räkenskapsåret 2009-2010 till 26,6 miljoner kronor.

Text: Göran Forssén och Anders Karlsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094