23948sdkhjf

Volvo Bussar mutanklagas

Som RT-Forum rapporterat fick Volvo Bussar en jätteorder på BRT-bussar till Bogota – nu riktas mutanklagelser mot fordonstillverkaren rapporterar Sveriges Radio.

Volvo Bussar ska leverera 700 bussar till Colombias huvudstad Bogota, det handlar om bussar till stadens omfattande BRT-system. Men oppostionspolitikern Manuel Sarmient riktar nu anklagelser om att affären skulle vara ett resultat av mutor, detta eftersom Volvo sedan länge haft nära kontakter med Bogotas borgmästare Enrique Penalosa som tidigare haft en ledande roll i stadens BRT-utbyggnad och dessutom varit chef i transportinstitutet ITDP som delfinansierdes av Volvo.

Manuel Sarmient kritiserar även det faktum att bussarna drivs av dieselmotorer av klassen Euro 5 som redan avskaffats i Europa till förmån för den betydligt miljövänligare Euro 6-motorn. Och nämner i sammanhanget att även Scania fått order att leverera bussar till Bogotas BRT-system men att de levererar gasbussar som enligt oppositionspolitkern skulle vara mera miljövänliga.

Volvo Bussar avvisar dock anklagelsen och hävdar att det handlar om en upphandling enligt konstens alla regler, enligt vad Volvos Bussars presschef Helena Lind uppger till Sveriges Radio.

Läs om själva affären HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156