23948sdkhjf

De vann K2:s studentpriser!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

K2 delade ut priser till två studenter under Transportforum i Linköping 8 januari – priset går till de bästa uppsatserna inom området hållbar mobilitet, här presenteras vinnarna.

Isabelle Skönström, vid Stockholms universitet, får pris för bästa examensuppsats på kandidatnivå, priset är 10 000 kronor. Kevin Lloret Cendales, KTH i Stockholm bästa examensarbete på mastersnivå 15 000 kronor. John Hultén, föreståndare för K2, delade ut priserna till de båda vinnarna

Grattis till priset, hur känns det?

– Det här känns jättekul, riktigt roligt att vara här och ta emot priset för min uppsats, säger Isabelle Skönström.

Vad blir nästa steg för dig?

– Nu jobbar jag på Trafikverket så tanken är att jag ska fortsätta med det ett tag. Men jag hoppas att i framtiden jobba lite mer med sociala frågor kopplat till kollektivtrafik.

Och hur känns det för dig?

– Jag är mycket glad för priset jag fått av K2, det gör mig väldigt stolt. Det här priset visar att vi på KTH i samarbete med Keolis har lyckats göra ett bra arbete, säger Kevin Lloret Cendales.

Vad tänker du göra framöver?

– Planen är att jag ska fortsätta mitt arbete här i Sverige, målet är att utveckla och förbättra kollektivtrafiken här. Det hoppas jag kunna göra.

Det här priset som K2 delar ut har till syfte att få fler studenter att intressera sig för att genomföra sina examensarbeten om kollektivtrafik och annan hållbar mobilitet.

Bedömningskriterierna vi utgår från är samhällsrelevans, utvecklingspotential, samt hög vetenskaplig kvalitet, säger Helena Svensson som är utbildningsansvarig hos K2.

Isabelle Skönström, som skrivit uppsatsen ”Från enskild till kollektiv(trafik)? En kvalitativ studie om kollektivtrafikinvesteringar och socialt kapital” vid Kulturgeografiska institutionen på Stockholms universitet. Den uppsasten fick pris som bästa uppsat på kanidatnivå.

Så här låter motiveringen till den vinnande kandidatuppsatsen:

"Isabelle Skönström tilldelas årets pris för bästa uppsats på kandidatnivå för sin uppsats som behandlar det mycket relevanta ämnet relationen mellan socialt kapital och kollektivtrafikinvesteringar. Genom kvalitativa intervjuer och observationsstudier tydliggör uppsatsen hur kollektivtrafik kan förstås som en investering i socialt kapital för en mer nyttomaximerande kollektivtrafik. Författaren visar på mycket god känsla för vetenskaplig kvalitet och kopplar på ett förtjänstfullt sätt samman eget insamlat empiriskt material med befintlig teori."

Kevin Lloret Cendales vid institutionen för Byggvetenskap på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) i Stockholm har skrivit uppsatsen ”Robustness simulation of bus crew schedules – Case Study Frihamnen Depot (Stockholm)”. Den uppsatsen fick pris som bästa uppsats på masternivå.

Så här låter motiveringen till den vinnande masteruppsatsen :

"Kevin Lloret Cendales tilldelas årets pris för bästa uppsats på masternivå för ett mycket ambitiöst och relevant arbete som har potential att bidra till förbättringar i operatörernas planering. Insamlad data ger intressanta och användbara resultat genom den kvalificerade analys som gjorts och diskussionen är insiktsfull. Inom ramen för arbetet har en modell och ett datorverktyg utvecklats för att förutsäga hur väl olika driftsscheman fungerar och dessas robusthet vid störningar. Arbetet som håller en mycket hög kvalitet kan leda till effektivare och robustare busstrafik i städer."

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

JOBB I FOKUS

Startsidan just nu

Vann mångmiljonkontrakt för underhåll

"Kalla in turistbussarna"

Säkerställ att busstrafiken fungerar även om fler blir sjuka, tag hjälp av turistbussföretagen – det kräver den socialdemokratiske oppositionspolitikern Jens Sjöström i region Stockholm.

Viktig info om kör- och vilotider

Från och med onsdag nästa vecka slutar de tillfälliga reglerna om kör- och vilotider gälla, meddelar Transportstyrelsen. 

Bussförar-SM 2020 har startat!

Bussförar-SM 2020 har startat – det är nu dags för alla bussförare att anmäla deltagande i uttagningstävlingen, bara då finns chans att nå finalen i september.

Stena lägger ner färjelinje

Norwegian ansöker om rekonstruktion

Nyhetsbrev

Eurowings läggs ner

Arkiv

Spårvägsuppdrag i Helsingfors

Nytt grepp för serviceresor

SL pausar biljettkontrollerna

Tillfälligt logotypbyte

Taxiförbundet: Inför Rut-taxi efter krisen

Svebio kräver långsiktighet

Skyldiga två miljarder!

BusWorld tar upp coronakrisen

BusWorld arrangerar ett webbinarium om bussbranschens globala utmaningar i coronakrisens spår 9 april - Anna Grönlund medverkar som representant för den svenska branschen.

Transportföretagen: ”Bra men otillräckligt”

Trafikplikt för inrikesflyg

Fortsatt förtroende i Täby

Tack, regeringen!

Grell: ”Betala inte tillbaka!”

Researrangörer och resebyråer är nu Svarte-Petter i coronakrisen – Göran Grell, RK Travel Group ger tuffa råd som branschens alla aktörer måste följa för att överleva.

Norwegian störtdyker

Ett år till för biodiesel i sikte

Regeringen har ansökt till EU-kommissionen om fortsatt skattebefrielse även för flytande biodrivmedel såsom HVO och RME.

1

”Kontantstöd till företagen!”

Sandrup tar över Svebio

Bra stöd till danska buss- och taxibolag

Nytt hopp för biogas

Rekord i varsel

Konkurserna skenar

SKR stöder bussföretagen

Samtrans och Best transport inleder samarbete

Malmö-Köpenhamn – en liten ljusning

Ny vd på Furuvik

Stängt hos svenska busstillverkarna

Varslar hela personalen

Hotellen dyker – camping lyfter

Scania skänker 11 500 masker till sjukhus

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125