23948sdkhjf

Bäst på brottsförebyggande

Optidev vinner årets pris för brottsförebyggande arbete.

Optidevs lösningsarkitekt Marcus Lindholm tar hem årets pris för brottsförebyggande arbete som Stiftelsen Tryggare Sverige delar ut. Priset får Optidev för deras omfattande arbete med kroppskameror som bland annat reducerar riskerna för hot och våld. I dag är kroppskameror vanliga inom kollektivtrafiken, bland annat bärs de av SL:s biljettkontrollanter inom Region Stockholm.

I år blev det Optidev och Marcus Lindholm som tar hem priset för brottsförebyggande arbete som Stiftelsen Tryggare Sverige delar ut sedan 2017. Enligt stiftelsens har Optidev drivit det brottsförebyggande arbetet framåt genom tekniska lösningar med anpassning till specifika användningsområden.

– Säkerhetsbranschen är hårt reglerad och ställer väldigt höga krav på sina samarbetspartners. Att Stiftelsen Tryggare Sverige ger oss pris för lösningarna med våra kroppskameror är verkligen roligt, säger Marcus Lindholm.

– Att ha vunnit priset för vårt arbete med kroppskameror är en bekräftelse för att det helhetsåtagande vi alltid tar fungerar. Det visar tydligt att vi har positionerat oss rätt med våra lösningar i säkerhetsbranschen, säger Fredrik Logenius, vd på Optidev. Han fortsätter:

– Under de senaste åren har Marcus och företaget Optidev utvecklat den internationellt framgångsrika metoden med kroppskameror för svenska förhållanden, där utgångspunkten varit att det inte är själva kameran som är viktig utan användarna, systemet och processen, skriver Stiftelsen Tryggare Sverige i ett pressmeddelande.

Stiftelsen lyfter bland annat den stora internationella framgång som Optidev har med sina lösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064